Prizde Yük Dağılımı

Halil..

Üye
Katılım
2 May 2016
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar;

250 watlık solar panel kurup ürettiğim elektriği şebekeden gelen elektrik ile birlikte buzdolabının bağlı olduğu prize vermek istiyorum. Amacım şöyle buzdolabının1 kw elektriğin 250 watını güneşten 750 watını şebekeden çekmesini sağlayabilmek. Böyle bir sistem yapmak mümkün mü, mümkün ise neler gerekli.

Teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba.Sevgili dostum,aklınızdaki bu proje astarı yüzünden biraz pahalıya ve açıların ayarlanması açısından biraz güçlüğe neden olabilir.Bunu kendiliğinden yapan ve çift yönlü çalışan sayaçlar aslında mevcut,yani elektrik üretimi fazlalığında uygun konumdayken, Şebeke tarafına elektrik geçirtilerek satılmış olur,evet bu mümkündür.Ama daha amatör kullanımlar sırasında,daha küçük ölçeklerde ise bunu hiç düşünmeyin. Zira 2 ac akımının birbirine göre elektriki faz açısı farkları,frekansları,voltajları,vb.bazı ince ayarları yüzünden tam senkron hale gelmeleri durumunda (ters fazda olamadan) ancak birbirleri üzerine bindirilebilirler.(İnterkonnekte yani paralellenme olayında) Bunu sizin kendi olanaklarınızla direk yapmanız biraz zordur,hazır sistemler satın alınarak bu panel çıkışından sonra şebekeye uygun zamanları için ve şebekeye satış amaçlı olarak çift yönlü çalışan sayaçlar özel olarak konuşlandırılabilir.

Makul bir çözüm olarak mevcut panel gücünü (Yani sayısını) paralel panel bağlantılarıyla uygun sayıda arttırmak veya panelle sadece düşük güç tüketen tasarruf lambaları,led lcd tv,laptop,tablet pc,vb.düşük güç tüketen cihazları çalıştırmak kanımca çok daha uygunudur.Yani panel sayısını,akü kapasitesini artırma imkanı bulunmuyorsa buzdolabı sadece (Bir de 1 kW buzdolabının günlük tüketimi olmalıdır,siz saatteki watt harcamasını göz önüne almalısınız.Buzdolapları fasılalı olarak ara sıra çalıştığı için; örneğin 447 kWh/yıl ifadesi 447/365=1.2 kWh; 1.2/24>0.05 kW (saatteki) ortalama (Yaklaşık) bir değeri olarak olarak üzerlerinde belirtilir.) normal şebeke ac.’si ile çalışır,ancak aydınlatma,eğlence,pc,vb. diğer tüm ev cihazları panelle şarj olan akü-inverterden (Bu güce göre hesap edilerek yapılan panel-akü-inverter birleşiminden) direk beslenebilir.On-grid bir sistemse zaten panelden üretilen dc.elektrikten, dc-ac dönüşümüyle aküsüz olarak direk kullanılabilir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst