Prizde elektrik var ama hiçbir cihazı çalıştırmıyor?

bukagı

Üye
Katılım
9 Haz 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba.Kontrol kalemyle prizi kontrol ettiğimde elektrik var ama herhangibir cihaz taktığımda çalıştırmıyor.prizi değiştirdim yine olmadı.ne yapmam gerekir.Lütfen yardım!!!!
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Faz geliyor notr gelmiyordur. Ariza genel mi yoksa sadece o prizde mi onu tesbit et. diyer prizler normal ise arizali prizin linyesini takip buat icindeki ekleri sigorta baglantilarini kontrol et.
 
Ölçü aleti kullan. Ac de 220 V veya yakın voltaj görmelisin. Yoksa nötr kablosunda ezilme olmuştur. Cihazın kablosunu kontrol et.
 
fazı kontrol kalemi ile görüyorsun. cihaz çalışmıyorsa ilk önce bakacağın şey cihazdır. cihazı çalışan bir prizde test et cihaz sağlam ise prizdeki nötrü kontrol etmen gerekecek. bunu da ölçü aletiyle kontrol edersin...
 
prizin her iki gözündede kontrol kalemi yanıyorsa nötr gelmiyordur slm
 
Arkadaslar bugun avimetreyle olctum 118 volt gosteriyor. Diger prizler 220 volt. Notr kabloda ezilme kopma vs olabilirmi?cevaplariniz icin tesekkur ederim
 
birde faz toprak arasını ölç bir bakalım kaç volt slm
Nötrle toprak mı yer değişti acaba? Topraklama direnci artmışsa bu değeri gösterebilir. Belki toprakla nötr karıştırılmıştır.

- - - Updated - - -

Arkadaslar bugun avimetreyle olctum 118 volt gosteriyor. Diger prizler 220 volt. Notr kabloda ezilme kopma vs olabilirmi?cevaplariniz icin tesekkur ederim
Avimetre....;););)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,567
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst