priz sorti hesap kitap

Katılım
9 Ağu 2012
Mesajlar
32
Puanları
1
merhabalar ,
bir binada projesinde oda panoları düzenlenmiş.kullanışlı olmayacağından bunları iptal etmek istiyoruz.
tabii bizim linyeler bu sefer uzayacaktırbir çok linyee 5 m den 30 m lere kadar çıkardık .kat panosundan oda panosu arasındaki 4x6 lık kablolarıda iptal ettik tabii.
bu işin malii açıdan hesap yapsak.
sorti biliyorsunuz 1 m den 35 m ye kadar sorti yani ;tek fiyat
diğer yandan kablo artışıda söz konusu
nasıl hesap yapmalı?????????????????
acaba sorti linye hesabı hiç yapmadan direk kablo artan azalan şeklinde mi? yoksa sorti aynı olduğundan sadece 4x6 lık kabloyu çıkararak mı ?
umarım anlatabilmişimdir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
size tavsiyem ilk başta as-built projeyi çizmeniz, mukayese yapılacaksa önceki ve sonraki halini proje önünde daha rahat görebilmeniz için.
1)Anladığım kadarıyla 4x6 kabloları iptal edeceksiniz.
2)Halogenfree kablo ile linye hattı normal sorti:
Aşağıda linye ve sorti hatlarının tesis şekli verilmiş olan tamamen etanj malzeme (buat, klemens, anahtar v.b.) ile linye hatları en az 2,5 mm2 sorti hatları en az 1,5 mm2 ve IEC 60332 Part 3.1 Kat.C, IEC 60754 normlarına uygun olmak üzere her nevi malzeme temini, işyerine nakli ve işçilik dahil, komple etanj sorti yapılması, (armatür hariç)

Bu pozda 35 metre linye + tek sorti yani armatür geçerli. iki armatür olsa zaten komutatör daha fazlası olsa + olarak paralel sorti eklemeniz lazım.. linyeleriniz 30 metre civarındaysa burada sadece 4x6 pano beslemesini artı pano ve şalt malzemesini de çıkarmanız gerekiyor.
 
priz için zaten paralel sorti olmaz. priz sortisi en yakın buattan alınır. Halojen free priz sortisi için 793-101 pozu kullanılır. paralel sorti armatürler içindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst