Priz 2.5 mm mi yoksa 1.5 mm mi olmalı

Evimde prizler için 1.5 luk kablo kullanılmış, fakat okuduğum bir yerde 2.5 luk olması gerektiği yazıyor. Mütahit akıllı sistemde(buat yok ve kabloları prizden prize çekilmiş) 1.5 luk kullanılması yönetmeliğe uygun olduğu söyleniyor. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Yardımcı olur musunuz?
2.5 den incesi prizlerde olmaz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evimde prizler için 1.5 luk kablo kullanılmış, fakat okuduğum bir yerde 2.5 luk olması gerektiği yazıyor. Mütahit akıllı sistemde(buat yok ve kabloları prizden prize çekilmiş) 1.5 luk kullanılması yönetmeliğe uygun olduğu söyleniyor. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Yardımcı olur musunuz?

Önce bağlı olduğunuz elektrik dağıtım firmasından proje muhendisinin onayladığı projeye ulaşın
Olumsuz durum varsa
Sonra şikayet edin.

Denetim mühendisi canına ( berbat ve perişan etmek ) okuyun.
Mütahit ceza almaz sanırım. ( siyrilir )
Onay dan geçmiş der.
Mütahit tesisatın doğrusunu yapar.

Kolay gelsin .
 
Konuya gece yazı yazarken biraz asabi idim.

Benzer sayılabilecek durum benimde başıma gelmişti

Doğrusu bina tüm daire sahipleri ( sizin tesisat gibi ise ) ile birlik beraberlik olun araştırın.

Konunuzda haklı iseniz
Mütahit ile konuşun.
 
evin akıllı olması senin takacağın cihazın çektiği akımı düşürmüyor!!
 
Proje önemli eğer projede fazlalık bir durum ( proje dışı ) varsa ( iyileştirici yarariniza )

Proje dışı fazlalık varsa mutahit soktururmu bilmem ?

Önemli olan sağlıklı tesisat
Önce can ( hayat ) sonra canan ( mal )

Konunun uzmanı şahıslara danışmanız !!!
 
Son düzenleme:
yani yönetmelik 6lık diyorsa 6lıkmı çekmek lazım. yada şimdi yönetmeli prize 300 wat diyorsa o zaman ona 500 wat bağlayamayız mı ozaman yönetmeliğe göre çamaşır makinası çalıştırmamız lazım.
yönetmelik diyorki bir linyeye 6 sorti bağlayabilirsin mutfaktada 6 priz var ne güzel ozaman çamaşır makinası bulaşık makinası fırın buzdolabı ve aspiratörü aynı linyaya tek sigortaya bağlayabiliriz demekki.
bu bakış açısı bizi ezbercilikten başka bir yere götürmez
 
sahi bunu bilmediğimden soruyorum gene emodan bir arkaadaş okuyup cevap verise sevinirim. dünyada japonaya amerikayı çıkarın basmadığım yeri yok ama hiç oralarda NYA kablo YADA NYm kablo kullananını görmedim onların kabloları 0.5lik tellerden oluşuyor mesela 1mm2 de 2 tane var 1.5 mm2 de 3 tane var
2.5 mm2 de beştane var avg standardında bir tek avg solid var sanırsam onu toprağa kullanıyorlar biz neden NYA kullanıyoruz bilen varmı bunu . neden araştırmadımki acep.
Türkiye de Skin Effect yokda ondan. Herhalde coğrafi olarak etki gösteriyor. Biz bu efekti genelde s ve k arasına ı koyarak kullanıyoruz. Vatandaş hayvanlar gibi ulu orta ciftlesmeye başlamış. Haberlere bakmaya utanıyor insan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst