Prfofilo no frost sogutucu bolumu buzlaniyor

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarim merhabalar. Profilo bd2608te model no frost buzdolabimizin sogutucu bolumunde fan etrafi 30 cm boyunca buzlaniyor. Erittik tekrar calistirdik yine buzlaniyor. Bundan once buzlanma vardi ama bu kadar kalin degildi. Arizasi nedir acaba?
 

Ekli dosyalar

  • 20180812_003603.jpg
    20180812_003603.jpg
    202.1 KB · Görüntüleme: 23
Birazcik daha acik ustam. Nerede ve ne ise yariyor.
Nu buzlanma eskiden vardi azdi ama. Normalde hic mi olmamasi gerekiyor

Dolabin sogutucu bolumunde sebzeligin orda bir delik var. O delkten akan su dolap motorunun uatundeki kaba akiyor. Bu kabi cikamraya calistim motora isinin etkisiyle yapismis durumda.
 
Son düzenleme:
O. Kab dolabın içinde eriyen suyu toplar. Kompresör deki. Isi ile o. Su buharlaşarak ucar.

Karlanmasi ise. Bildiğim kadarıyla üst bölümde rezistans var. Karı eritiyor. Karlanma var ise rezistans arizali. Olabilir.
 
O. Kab dolabın içinde eriyen suyu toplar. Kompresör deki. Isi ile o. Su buharlaşarak ucar.

Karlanmasi ise. Bildiğim kadarıyla üst bölümde rezistans var. Karı eritiyor. Karlanma var ise rezistans arizali. Olabilir.
Ust dediginiz dondurucu bolumde mi?
Bu arada bir buzdolabi tamircisini aradim yazin normal dedi. Dolap cok acilip kapaniyor dedi. Eskiden ben bu kadar karlanmayi hatirlamiyorum esim de hatirlamiyor.
 
Usta değilim bu konuda hocam
Sadece fikir yürüttüm aslında. Rezistans var diye biliyorum orda. Ama kondenser gazı ile eritme de yapabilir cihaz. Eğer dediğim gibi rezistans var ise ısitmadigi için karlar erimez. Bunum yanında evet dolap sürekli açılıp kapanırsa icinde hava girer nem yapar buda. Buda buz demek. Ama anormal diyorsunuz daha önce olmadığı kadar. Karlanma artarak devam ederse problem var demektir. Ama az az eriyorsa sorun olmaz. Dolabı kapatıp karları eritebilirseniz fön makinesi olur ılık su olur. Tertemiz olduktan sonra caksitiirn. Sonra tekrar gozlemleyin. Çünkü Karlanma isi transferini engelliyor. Buda dolabın daha cok çalışması demek. Buda elektrik demek. Motorun daha çok ısınması demek.

Evet hocam üst kısım. Zaten soğuma orda gerçekleşiyor sistemde. Ordan aşağı ufleniyor. Yada kanallar sayesinde aktarma yapılıyor. No frost cihazin Karlanmasi anormal geldi. Ada üstünde no frost

Bu arada cihazin kapısı Aralık kalıyor mu. Contalar sağlam mi hocam. Contalara sıcak su dökerek yumuşatın. Hani o. Mıknatıslı olan kapinin tutmasini sağlayan kisim. Özelliğini kaybetmisse hava girer sürekli. Birde o eriyen suyun kompresöre doğru giden kanala bakin tikanikmi. Kanala ince bişeyler sokup açabilirsiniz hocam. Su tahliye olmuyosa geri donar.
 
Gordugum kadariyla contalarda aciklik yok. Su kanal tahliyesinde de tikaniklilik yok
 
O zaman bi eritin tammen hic buz kalmasın sonra deneyin hocam
 
Termostat arizali olamaz mi? Dolap devamli calistiginda boyle bir sorun olmaz mi
 
bu dolapta rezistans yani no frost dolaplardaki gibi ısıtıcı yok.

sizin termostat ya görev yapmıyor birde fan çalışıyor mu kontrol edin ama termostat olması daha ağır basıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,965
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst