Premier Lcd TV Görüntü Yok

lineup

Üye
Katılım
24 Ara 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
45
öncelikle arızayı anlatayım. tv yi açtıgımda kırmızı ışık yeşil kırmızı şeklinde bir sure yanıp sonuyor tv açılıp işık myeşilde kalıyor. belli sure sonra goruntu gidiyor ışık kırmızıya donuyor. tv ne kumandadan nede yan duğmeden kapanmıyor. sadece açma kapama duğmesinden kapanıyor. biraz bekleyip açınca açılıyor tekrar. bazen de kırmızı ışık yeşil kırmızı şeklinde yanıp sonuyor kırmızıda kalıyor açılmıyor. bunu uzerine tv nin içini açtım. duğmeye basınca içeriden florasanları yakıyor. inverter karta guc geliyor tam açılacağı esnada florasanlar sonuyor guç gidiyor tekrar geliyor ışık kırmızıdfa kalıyor. inverter kartı sokup deniyorum ışık her defasında yeşile donuyor. tahminimce ya inverter kartta arıza var yada beslemede.

inverter ve besleme kartı resimlerini koydum. işaretli olanlara baktım kendimce. inverter kartta sarı ile işaretlediğin iki parça kısa devre diğerleri sağlam gibi. inverter karta 24 v elektrik geliyor. beslemedeki kırmızı işaretli parçalarada baktım. patlak kondansator yada kapasitor yok. sanki bişi kısa devre yapıyor tam açılacakken devreyi kesiyor yada ne bilim fazla akım çekiyor gibi. elektronikçi olmadığım için bunlar tahmin sadece. sizlerden istediğim hangi parçalardan bu arızayı verebilir. en azından onları değiştirip bi bakayım. tamirciye versem en az 250 300 ister durumum musait değil. kendim halletmeye çalışmam lazım. yardım ederseniz çok memnun kalırım.
 
arkadaşım kapasitemetren varsa beslemedeki elektrolitik kond.ları bi ölç yoksa kutuplara dikkat ederek hepsini değiş 3-5 tl tutar zaten arıza beslemeden yapıyor gibi özellikle soldaki 4adet iri olanı kesin değiş kolay gelsin...
 
ilgilendiğin için teşekkür ederim arkadaşım yarın parçaları alıp değiştirecem. sonucu yazarım buraya.
 
Yarın olmadımı acaba ? ;)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,854
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst