PRİZDE AKIM ÇOK AZ....

benyineben

Üye
Katılım
13 Ağu 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar mutfakta olan prizlerin birinde ki bu diğer üç prizin karşısındaki duvarda yer alıyor elektrik çok az geliyor şöyle ki kont.kalemi ile kontrol ettiğimde üç kablo Mavi,Açık Mavi,Siyah bunların renkleri de farklı açık mavi kablo da elektrik var diğerlerin de yok siyah ve açık maviyi prize monte ettiğimde ise akım çok az ne yapmam gerekiyor acemiyim ha.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sorun ne tam olarak, ölçü aleti ile kontrol et.ayrıca biri faz bir notr bırı toprak
 
Elektrik gücü çok az şöyle ki Açık mavi ve siyah kabloyu prize monte edip denediğimde ki vantilatörle denedim diğer prizlere göre bariz şekilde yavaş çalışıyor.ölçü aletim yok.
 
akım düşük olmaz da belki faz düşük geliyor olabilir 220V dan daha düşük ,şalter belki tam geçirmiyordur.Yada nötr yanlışlıkla toprakla karıştırılmış olabilir.Kontrol edilmesi lazım ölçü aleti olmadan da zor işin içinden çıkmak
 
Ek yerlerini kontrol ediniz.Yükte gerilim düşüklüğü kötü temas yüzünden olur.Kolay gelsin.
 
teşekkürler dediğim gibi acemiyim ve fazla kurcalamak istemiyorum ama,evdeki sigorta kutusunda bağlı bulunduğu yeri buldum burada ne yapmam gerekli,söylediğiniz ek yerleri nereler? sigorta kutusu içinde bağlı bulunan bütün telleri söküp tekrar mı takmalıyım?
 
yeterli bilgi sahibi değilseniz bir elektrikçi çağırmanızı tavsiye ederim. hem sizin hem tesisatınızın sağlığı açısından
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst