PPRC BORU ÇAPLARI NEDİR?

ana hattı büyük çaplı çekersen kombi veya kazanın devridaim motorunu zorlamaz su fazla ısı kaybetmeden rahatça geriye döner ısınan sudan maksimum verim alırsın vbe ayrıca ısıtmak için fazla enerji harcamazsın.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ayrıca kırmayada kalkma.küçük taşlama spiraline takılan yer ve duvar kesme bıçakları var 2 bıçaklı.döşeyeceğin borunun çapına göre ayarla ve kes.evde eşya olmasın yanarsın bu arada.ev toz bombası düşmüş gibi olur.çok uzak olmasan gelir yapardım ama çorlu nire urfa nire kardaşım.sabahlar olmasın sana.
 
ayrıca kırmayada kalkma.küçük taşlama spiraline takılan yer ve duvar kesme bıçakları var 2 bıçaklı.döşeyeceğin borunun çapına göre ayarla ve kes.evde eşya olmasın yanarsın bu arada.ev toz bombası düşmüş gibi olur.çok uzak olmasan gelir yapardım ama çorlu nire urfa nire kardaşım.sabahlar olmasın sana.

vala kardeş evde bir sürü eşya var.bir sürü mobilya.senin gibi bir ustaya ihtiyacım var aslında.parada peşin he.gerçi urfa da da usta var emme.neyse teşekkür ederim. sana bir şema çizer bakarsın.bana yardımcı olursan sevinirim kardeş.
 
kombiden çıkışın :25 lik
her bir kalorifer peteğine girişlerde 20 lik
yani ana hatlar 25 lik olacak.
eğer dairen ;3+1 normal daire ise bu geçerli.
dubleks veya 110 m2 den büyük daire ise ana hatların 32 lik olmalı
boruların demir/pprc karşılığıda
1/2: 20
3/4:25
1 :32
1 1/4:40
2 : 63 diye gidiyor
yanlış hatırlamıyorsam.
 
pprc ile galvaniz anma çapları farklıdır. 1 parmak galvaniz=25
1 parmak pprc= 32 mm dir. kısaca parmak " ile gösterilir. inç ölçüsündedir. 1inç= 2.54cm ya da 25.4 mm dir.
ama küsüratlardan dolayı anma çapları tam olarak 2.54 ün katları olmaz. mesela 1" galvaniz 25lik olarak anılır. oysa 25.4 mm dir.
mesela 4" siyah boru 100 lük olarak anılıo. 3" boru 80mm dir.
 
Slm lar kalarifre tesısatı borusu dosenırken ben ce ezbere yapmamak lazım daha sonra kullanım sırasın da cok buyuk problemle cıkıyor bunların bırede petegın alt tarafının ısınmaması gıbı.

Oncelıkle sunu belırtmek ısterım tesısatta 20 mm boru hattını kaldırabılecek petek mıktarı 3 metre, 25 mmboru kaldıracak petek 7 mt, 32 mmboru hattını kaldıracak petek mıktarı 21 mt gecmemesı lazım ve yatayda boru hattı uzunlugu 8 mt gecmemesı lazım dır

daha detay lar ıcın bılgı verebılırım ısteyenleree...
 
peki arkadaşlar.dogalgaz kalorifer tesisatında kaçlık pprc boru kullanılır.karolar kırılıp yerden döşenecek.100mt2 ev.hep 32 lik mi yoksa,25 lik temi kullanılır.teşekkürler.
Merhaba dostum, evin kalorifer tessisatında kullanacağın boru ölçüsü eğer 32 lik yani 1 parmak yaptırırsan kombin daha rahat çalışır suyu zorlanmadan devirdayım eder ama günümüzde ki tessisatcı arkadaşlarımız genelde en basından sonuna kadar 3/4 yapıyorlar masrafı az olsun diye müsteriye olayı bu şekilde anlatırsalar eminim müşterilerde 100 200 fazlasına razı olur. Sorunun cevabını verebildiysem ne mutlu bana
 
Arkadaşlar merhaba.
Bu konu başlığı altında sizlerden bir yardım taleb ediyorum.
İlgilenen arkadaşlarıma,abilerime teşekkür ederim.
Yeni yaptığımız imam lojmanına taşındık Allah'a şükür.
Kış tan önce kalorifer işini de halledeceğiz inşallah.
Mobil sistem tesisatı kendim yaptım.
Evde yanan kuzineli kalorifer sobası kuracağım.
Sobayı kuracağım yerden kollektör arasına 25 mm kompozit boru çektim yanlış mı yaptım acaba.
Mesafe kollektöre kadar 3 metre en fazla.
Yetersiz kalır mı çok korktum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst