Pozisyon Hesaplama

Endormax

Üye
Katılım
26 Ara 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,

Bir tane top atma makinası yapıyoruz. Şu anda topların haznesi ve topun nasıl aşağı bırakılacağı ile ilgili bir çalışmamız var. Yuvarlak tepsi şeklinde bir yapımız var burada 6 tane delik olacak. İkinci tepside bir adet delik olacak ve denk geldiğinde top delikten motorların olduğu tünel geçecek.

Örnek olarak bir çizim paylaşıyorum.

2021-09-06_14h23_46.png


Buradaki sorunumuz şu makinayı kapattığımız zaman deliklerin eşleşip durmamasını istiyoruz diğer türlü top tünel'de kalacak ve makinayı ilk çalıştırdığımızda sorun olacaktır. Bunun için deliklerin pozisyonlarını hesaplamak istiyoruz. Ben makinayı kapat dediğimde deliklerin eşleşmediği zaman kapanmasını ve bu şekilde topun tünelde kalmasını engellemek istiyoruz.

Bir kaç öneri şu şekilde oldu Hall Efect sensör ile deliklere mıknatıs yardımı ile ölçebilir ve buna göre kapatabiliriz . Bunun dışında sizlerin önereceği daha uygun bir yöntem olabilir mi ?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Bir adet renk sensörü konulabilir sanırım.
Kapa düğmesine basıldığında, uygun noktaya yerleştirilen renk sensörü yeşil renkli topu iki deliğin eşleşmeyeceği öyle bir noktada görür ve motor kapatılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst