PowerBank ta lipo pil güvenli olarak nasıl çıkartılır ?

ozgurece-TA3HGU

Katılımcı Üye
Katılım
24 Ara 2021
Mesajlar
405
Puanları
56
Değerli forum arkadaşlarım Resimdeki powerbank ın Lipo pili şişmiş ben şarj modül devresini değerlendirebilmek için çıkartmak istiyorum ama Lipo pillerin tehlikeli olduğunu bildiğim için koruyucu gözlük ve eldivelerle en fazla bu kadar sökebildim. Şarj devresi modülünü ulaşabilmem için öncelikle Lipo pili güvenli şekilde çıkartmam gerekiyor. Cam kavanoz içinde birkaç hafta bekledim ama Lipo pil hala teklikeli durumda . Güvenli olarak Lipo pili nasıl çıkartabiliriz. ?
EC37RR.jpg

EC3fht.jpg

EC3wlc.jpg

EC39yQ.jpg
 
Patlamaya hazır bomba, kavanozla birlikte parça tesirli bomba haline gelmiş. 🤣

Teneke makası deneyin. Ucu ince olur pile temas etmeden alüminyum kasayı kesebilirsiniz.

Aslında pili tutan pilastik kısmı iterek yada çekerek çıkartabilir olmanız gerekir ancak çok fazla sıkıştıysa belki çıkmıyor olabilir.
 
Bir kaç yerde okumuştum.

İçeri hava aldırmadan şişen pilin dış muhafazasını igne ile delip gazı boşaltıyorlar. Bu esnada izole bant ile bekleyip alttan üstten bastırıp gaz tam boşalınca deliği bantlayarak hava alması engelleniyor.

Sonra resimde görünen açılmış kısımdaki yerden beyaz plastiği yukarı doğru ittirin. Kolaylıkla çıkması lazım.

Not bu işlemi mümkünse ıslak mekan banyo yada balkonda yangın önlemlerini alarak deneyin. Eldiven ve gözlük kullanın. En ufak tehlikede elinizden bırakın tepkime sonlanana kadar ellemeyin.

( Şahsi düşüncem bir sorun çıkmadan bu yöntemle çıkartırsınız )
 
@serkan_48 kardeşim ben bir kere kazayla deldim, çok kötü alev aldı. reflekslerim sayesinde zarar görmedim. delerek havası alınabilir mi? neden olmasın ama çok dikkatli ve mümkünse açık havada yapılmalı her duruma göre önlemler mutlaka alınmalı
 
@serkan_48 kardeşim ben bir kere kazayla deldim, çok kötü alev aldı. reflekslerim sayesinde zarar görmedim. delerek havası alınabilir mi? neden olmasın ama çok dikkatli ve mümkünse açık havada yapılmalı her duruma göre önlemler mutlaka alınmalı

Abi emin değilim ama gördüğüm kadarıyla deşarj olmuş boşalmış pil kolay alev almıyor.

Ama dolu bir lityum pil çok daha kolay alev alıyor.

Zaten önerimde sadece dış zar delinip içerideki gaz boşaltılacak. İçeri oksijen aldırılmayacak. İgne ile önden arkaya delinirse o zaman elbette tehlikeli.

Aslında bu lityum pil delme veya yanma ile ilgili bir deney yapabilirim. Uygun bir ölü pil bulup denemem lazım. Videoya çekebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,498
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst