Power Supply Nötr ile 3.5 V şase.

Apollo11

Üye
Katılım
21 Haz 2016
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
29
Herkese merhaba. Yarım saattir uğraşıyorum ancak çözemiyorum. Kullanmadığım power supply vardı içindeki kabloları ayırarak 12, 5 ve 3.5 volt olarak güç ünitesi yaptım kendime ufak proje denemelerinde adaptörlerle uğraşmamak için böyle yaptım. Ancak 3.5 volt ile (turuncu kablo) nötr (siyah kablo) şase yapıyor. Ama 12 ile 5 voltta şase yok. Multimetremde kısa devre konumuna getirdiğimde ikisi sinyal veriyo. Sebebini çözemedim yardımcı olur musunuz?
 
Benim anladığım kadarıyla - uç birtane olur. Her volt için ayrı bir eksi uç olmaz. Şase dediğin eksi(nötr) ucu olmasın.
 
şase derken kisa devre yapıyor eksi ile.
 
Merhaba. PSU'nun gövdesi ile siyah (-) ucu PSU içinden ortak olup birleşiktir, yani ikisi de ayni yere dış gövdeye "gnd" Şebeke topraklama ucuyla birlikte bağlıdır. Siz + 3.3 volt DC çıkışı dış terminallerine çıkarıp alırken metal dış gövdeye bir noktadan + 3.3 volt çıkış ucu mutlaka temas ediyordur, kısa devrede buzzer bundan dolayı öterek bir kısa devreyi bunun için gösteriyor. 3. 3 voltluk terminal bağlantılarının metal dış gövdeye olan bağlantılarında gövdeye hiç temas etmediğinden iyice emin olun. Veya bunu önleyemiyorsanız dış gövdeye verilen GND (Sarı-yeşil) kablonun pabucunu (kablo tutucu ucunu) metal dış gövdeden ayırın. Hangisi kolayınıza gelirse onu yapın. Ayni proje sn. gevv'in 320volt.com'daki sitesinde "PSU 'yu bir güç kaynağına dönüştürme" şeklinde bir projesi olarak da vardı, oradan bu bağlantıların en doğru olarak nasıl olması gerektiğine de bir bakın. Kolay gelsin.
 
Merhaba. PSU'nun gövdesi ile siyah (-) ucu PSU içinden ortak olup birleşiktir, yani ikisi de ayni yere dış gövdeye "GND" şebeke topraklama ucuyla birlikte bağlıdır. Siz + 3.3 volt DC çıkışı dış terminallerine çıkarıp alırken metal dış gövdeye bir noktadan + 3.3 volt çıkış ucu mutlaka temas ediyordur, kısa devrede buzzer bundan dolayı öterek bir kısa devreyi bunun için gösteriyor. 3. 3 voltluk terminal bağlantılarının metal dış gövdeye olan bağlantılarında gövdeye hiç temas etmediğinden iyice emin olun. Veya bunu önleyemiyorsanız dış gövdeye verilen GND (Sarı-yeşil) kablonun pabucunu (kablo tutucu ucunu) metal dış gövdeden ayırın. Hangisi kolayınıza gelirse onu yapın. Ayni proje sn. gevv'in 320volt.com'daki sitesinde "PSU 'yu bir güç kaynağına dönüştürme" şeklinde bir projesi olarak da vardı, oradan bu bağlantıların en doğru olarak nasıl olması gerektiğine de bir bakın. Kolay gelsin.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bende bir yere değdiğinden şüpheleniyordum ancak baya bir bakındım bulamadım tekrar bakınacağım.
 
Bakıyorum ancak hiçbir yerde kısa devre yok. Farkli bir power supply ile denedim normal bilgisayarda aktif çalışan onda da siyah eksi olan ile kısa devre sesi veriyor. Bu halde power supplylerin hepsinde 3.3 volt ile eksi kısa devremi olması gerekiyor normal bir durum o zaman?
 
Bakıyorum ancak hiçbir yerde kısa devre yok. Farkli bir power supply ile denedim normal bilgisayarda aktif çalışan onda da siyah eksi olan ile kısa devre sesi veriyor. Bu halde power supplylerin hepsinde 3.3 volt ile eksi kısa devremi olması gerekiyor normal bir durum o zaman?

Merhaba. Hayır,sevgili arkadaşım; bu söylediğiniz durum kesinlikle söz konusu değildir. çünkü siz yanlış kademedeki ölçümle elinizdeki avometreyi kullandığınız için buzzerli (sesli) ölçümde bu uyarıyı alıyorsunuz.. Tam emin olmak için yedek 300 watt'lık PSU'daki 3.3 volt ve GND (turuncu-siyah) arasını az önce true RMS bir avometreyle önce omaj kısmında daha sonra sesli omaj (kısa devre testi) kısmında ölçtüm. Omaj kısmında 37.7 ohm'u net gösteriyor, sizin söylediğiniz bu durum, tüm PSU'ların değişik volt çıkışlarında olsaydı 0 ohm veya ona çok yakınını daima yapılan bu omaj ölçümlerinde gösterirdi. Ancak sesli omaj kademelsinde 37 ohm'u buzzer sesi eşliğinde veriyor, ama bu içten kısa devresi vardır demek değildir. O nedenle siz ölçerken yanlış kademeye getirmişsiniz veya kısa devre test kısmını amacı dışında kullanmışsınız, buradan çıkan sonuç olarak.

Çünkü sesli omaj kısmını sadece kısa devre olduğundan şüphe ettiğiniz noktalarda, örneğin fırınlarda metal gövde ile tüp rezistansları bağlantı başları arasında, sizin uygulamanızda ise PSU metal gövdesiyle 3.3, 12, 5 volt çıkış terminaleri arasında, güç kaynağının bu montajını tamamladıktan sonra ölçmeniz gerekirdi. Doğrudan sesli omaj ksımıyla 3.3 volt çıkışını ölçmeniz çok hatalı olmuştur. Çünkü sadece omaj kısmında ölçerek bu 37 ohm'u görmeniz, PSU'nun hiç elektrik üretmediği durumda 3.3 voltun bu iç kapalı devredeki omaj testi için yeterliydi. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst