Power Suply Arızası

ercanatnr

Üye
Katılım
19 Ara 2010
Mesajlar
290
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar;
Elimde Everest ATX-450 marka power suply var. Ancak arızalandı bende içini açtım ve baktımki içersinde bulunan 200v 330uf kondansatör şişmiş hemen bir elektronikçiden 330uf 250 v kondansatör aldım ve eskisiyle degiştirdim. Güç kaynağını fişe taktım çalışması için yeşil ve siyah kabloları birbirine bagladım. Ancak güç kaynağı hiçbir tepki göstermedi bende fişini çektim ölçü aleti ile sorunu bulmaya çalışıyordum. Sonra cihazın çıkış uçlarında gövde ile temas oldugunu farkettim(ölçü aleti öyle gösteriyor) bu belkide normal ama bana garip geldi. Güç kaynağım çalışmıyor sizce sorun ne olabilir. Güç kaynağından söktüğüm kondansatör 200v 330uf yerine taktıgım kondansatör ise 250v 330uf size bu sorun yaratır mı? Eğer sorun bu değilse ne?

Cevaplarınızı Bekliyorum.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
 
güç kaynağını alıcı devreden ayırarak test edin. güç kaynağınız gerçekte çalışıyor olabilir, alıcı devrede kısadevre olabilir
 
Ben bu güç kaynağını bilgisayara tekrar takmıyacağım bu güç kaynağından tamir edebilirsem çıkış gerilimleri ve çıkış akımı yüksek olduğu için kendi devrelerimi test etmede şerit led yakma vs. kullanacağım. Çıkış geriliminin hassaiyeti önemli deil. Çalışsın yeter :)
 
linkten devam ediniz, aynı içerikli iki konudan daha az mesaj yazılan çöplüğe taşınmıştır...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst