Power Led

mehsov

Üye
Katılım
21 Şub 2013
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
46
Arkadaşlar merhaba.
Yeni bir bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Aydinlatma hakkinda bilgilerinize ihtiyacim var. Genelde akvaristler tarafindan savunulan bir konu var, floresan ile aydınlatmada bitkili bir akvaryum icin icindeki su miktarina gore litre basina ortalama 1 watt isik gereksinimi oldugu soylenir. Bu isik degeri de gun isigi tonlari olan 5500 ve 6500 kelvin arasinda olan tonlardir. Bu degerleri t5 veya t8 floresanlar ile yakalamak cok mumkun. Fakat soyle bir durum var, benim kuracagim akvaryum ortalama 150 litre floresan hesabina bakarsak 150 watt'i tamamlayacak sekilde her biri 24 watt olan, akvaryumumun boyuna uygun 6 adet 55 cm t5 floresan kullanmam gerekiyor. Ayriyeten buna uygun 6'li bir akvaryum armaturu almam gerekiyor. Armatur fiyati 320 TL, arti floresanlar da toplam 220 TL tutuyor. Toplamda karsima 540-550 TL civarinda bir aydinlatma maliyeti cikiyor. Bu bana biraz yuksek geldi.
Asil konumuza gelecek olursak;
-Bu aydinlatma gucunu power led'ler ile saglayabilirmiyim?
-Kelvin ve lumen degerleri floresanlara gore power led'ler ile yakalanabilir mi?
-Power led kullansam faturaya yine ayni sarfiyat mi yansir?
-Watt olarak floresan ile aynı olan watt'i power led'de de mi tutturmam gerekiyor? Yani 150 watt floresan isigi yerine yine 150 watt led mi kullanmam gerekiyor?
-Eger led'ler bana uygun olacaksa, power led'lerin tam takim olarak maliyeti ne olur?
Biraz fazla soru sordum kusura bakmayin, amacim akvatistler tarafindan vazgecilemeyen floresanlarin yerine daha tasarruflu oldugu soylenen ledlerin ise yarayabilirligini cozmek ve bu hobideki arkadaslarima katki saglamaktir. Cevaplar icin simdiden tesekkur ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaslar koca sitede bu konuda bilgisi olan yok mu? Ben de dogru adreste oldugumu saniyordum.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
ledleri lümen gücüne bakarak normal florasan lümen ışıgını tutturamassın power ledleri bilmiyorum ama cob ledler 5w ı 25w a denk geliyor led florasanlar var aynı ışıgı veriyor onları piyasada satılmakta led bant armatürler var smd led var içinde ışıgı florasan yakın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst