power led hakkında

eirtem

Üye
Katılım
16 Eki 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
50
Arkadaşlar merhaba..
bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var. Elimde 2 adet 32 volt 80 watt power led var . sanırım her biri 2.5 amper gibi bir yük çekiyor..
sorum şu.
bu iki led'i beslemek için step up bir convertor almayı düşünüyorum. 12 den 36 volt a çıkaran 180 watlık bir convertor .. link i aşağıda
( DC12V to DC±32V Boost Power Supply Board 180W Recommend | eBay )
bu her iki led'i besleyebilir mi? ve 12 voltluk kaynağım minimum kaç amper olmalı?
teşekkürler.
 
Ledlerin marka model ve fotosunuda paylaşabilirmisiniz? Ona göre bakıp uygun birşeyler önerilebilir. Linkdeki ürün +35,-35 volt üretiyor yani bu iki çıkış arasını bir dc voltmetreyle ölçtüğümüzde 70 volt görürüz, siz bunu bahsettiğiniz özellikteki ledleri sürmek için kullandığınızda ledleri birbirine seri bağlamanız gerekir, güç olarak bakıldığında sizin 2 taneyi sürmek iççin 160 watta ihtiyacınız var ürün 180 watt çıkış veriyor yani sürebilir demektir, ama bu ürün linkdede yazdığı gibi aslında amfi devrelerini beslemek için tasarlanmış, power led sürücüsü değil problem çıkarabilir bilemiyorum. 12 volt kaynağın (160+10) watt/12 volt yaklaşık=14.2 amper en azından bu değerde olması lazım. Birde bu elinizdeki led armatürlerin içindeki ledler tek başına 12 volt ile çalışabiliyorsa uygun bağlantıyı yapıp direk 12 volt ile sürmekte mümkün olabilir, ben 32 voltluk power ledlerle hiç uğraşmadım ama forumda power led işi yapan arkadaş var foto vs. yayınlarsanız daha iyi yardım alabileceğinizi düşünüyorum.
 
sayın Karaapak , yanıtınız için teşekkürler..
Açıkcası convertorden 70 volt alaileceğim bilgisi beni şaşırttı.. ben 36 volt alıp paralel bağlamayı düşünüyordum..
ledlerle ilgili link aşağıda
80W White High Power 5600L LED Lamp Light Bulb 80 watt WAX | eBay
şimdi nası birşey kullanabileceğimi bilemiyorum... durum daha da karıştı.. :( 12 volt kaynağım , 2x 36 volt ledlerim var
 
Bu led şuanda elinizdemi yoksa siparişmi edeceksiniz, henüz satınalmadıysanız alternatif birşeylerde olabilir, bakmak lazım.
 
ledleri aldım elimde . adaptörle olan performansından çok mutluyum... altrnatif birşey istemem açıkcası. umarım çalıştırabilirim... ilgin için tekrar teşekkür.

Bu arada sayın Karaapak,
yukarıda linkini verdiğim step up convertorden 36 volt 180 watt alabilirmiyim yoksa sadece 72 volt mu üretiyor?
 
Aslında ortadki bacak ground-toprak bura ile + 35V arası +35 Volt, ground ile -35 arası -35 V demektir.(her iki ölçümdede ölçü aletinin siyah-ground ucu ortaya bağlı olarak düşünebilirsiniz) Yani şeklinde bağlantı yapılıp ledlerin tek tek çalıştırılabilmesi mümkün gözüküyor fakat bu anfi için güç kaynağı mesela negatif gerilimin kullanılmamasının devreye bir zararı olurmu bilemiyorum.
 
O güçteki led ler gerilim regülatörü ile değil , kesinlikle akım regülatörü ile sürülmelidir !
Ve çok iyi soğutulmalıdır.
 
Almak istediğiniz convertor power led ile hiç alakası olmayan bir üründür. Akım sabitlemeli 2.5A power led sürücüleri piyasada mevcuttur ve fiyat olarakta bahsettiğiniz ürün ile aynıdır hemen hemen. Power led sürücülerinde marka olarakta Mean Well kullandım sorunsuz çalışır, Mervesan ile de görüşün ürünleri gayet iyi ve fiyatılarıda uygundur.
 
Arkadaşlar tekrar ilginiz için teşekkür ediyorum. sanırım olayı daha baştan anlatmam doğru olacak. ben bu ledleri sualtı kamerasına aydınlatma için aldım.. sorun şu kullanabileceğim 12 volt lipo ,li-ion ,yada kuru akü.. ve beslemek zorunda kalacağım 80watt 36voltluk 2 powerled.bunun için DC 12V to 36V 5A 180W Step-up DC-DC Convertor Module | eBay linkteki ürünü aldım ama kargoda kayıp :( . bu ününün bu ledleri sürüp süremeyeceğini bilmiyorum. sürmek için kaç amperlik bir akü gerekli onu sormuştum ki sağolsun karaapak arkadaşım açıkladı.. altenatif bir çözüm varsa tecrübelerinizi bekliyorum. şimididen teşekkürler.
 
Yanlış yapmışsın.
80W yerine 10-15 Watlık Cree yüksek verimli ledler var.
Üstelik mercekli.
10-20-30 adet kullanarak daha iyi bir aydınlatma sağlanır.
Özellikle su altında çok noktadan aydınlatma şart.
En az 2 ortalama 4 gibi.
Aynı soğutucuya bağlayarak 3 adedi seri bağlarsın ve 12V kuru sanılan yaş akülerle ya da Li-Po ile ve mutlaka led sürücü ile kullanırsın.
Cree nin 3V / 350mA-3A lık özel ürünleri var ve beyaz ışık verir.
Ayrıca çok küçük olduğu için noktasal kabul edilebilir ve parabolik yansıtıcılar ile hedefe toplanmış ışık istediğin efekti sağlar...

Yukarıda açıklandı .
Aldığın ama alamadığın o ürünle led sürülmez !
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,469
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst