Potensiyel Akım Dengesizliği

soykanb

Üye
Katılım
27 Eyl 2022
Mesajlar
2
Puanları
1
Herkese merhabalar,
Bu forumun varlığını yeni öğreniyorum ve emeği geçen herkesin eline sağlık. Öncelikle sorunumu çizerek anlatmanın daha kolay olacağını düşünüyorum:

r0WrHsT.png


Geçtiğimiz Mayıs ayında Masa 1'de bulunan ve A prizine bağlı bilgisayarım sıklıkla kendini kapamaya başladı. Çeşitli sorun giderme yöntemlerine başvurduktan sonra farklı bir güç kaynağı kullandığımda sorunun düzeldiğini gördüm.

Ayrıca bu yaz, A prizine taktığımız vantilatörü kapatınca yine aynı prizde olan monitörde anlık kapanıp açılma ve A prizine bağlı 5'li uzatma kablosunu takınca B prizine bağlı monitörde anlık açılıp kapanmayı gözlemledim.

Ancak aynı sorun tekrarlamaya başladı ve bu beni evin elektrik sisteminden kaynaklı bir hatanın güç kaynağını bozduğunu düşünmeye itti. Bu hatadan emin olmak adına kasayı önce C prizine ardından başka odadaki bir prize taktığımda sorunun devam ettiğini gözlemledim.

Önlem amaçlı olarak yeni bir güç kaynağı, Schneider Electric APC 5'li Akım Korumalı Priz aldım. Ancak bu güç kaynağının da bozulmasını engellemek için elektrik tesisatı adına ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Elektrikçi çağırdığımda ölçtürmem gereken değerler ve tamir edilmesi gereken noktalar neler olabilir? İşimi riske atmamak için sizden yardım istiyorum. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir, terimsel anlamda hata yaptıysam veya konuyu yanlış yerde açtıysam kusura bakmayın. Elimden geldiğince sorularla düzenlemeye çalışırım. Şimdiden çok teşekkürler.

Soykan
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Nötr hatlarında olan gevşeklikler
Gerilimin dengesiz gelmesi
Bi ihtimal Toprak hattının sıfırlama yapılmış olma olasılığı
Gibi bir kaç neden daha bulunabilir işin ehli birini bulursanız muhtemelen sorunuzu çözer gelen kişi
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst