Potans

Murat1968

Üye
Katılım
15 Tem 2021
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
55
Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Kombi anakartin üzerinde sıcaklığı ayarlayan ikiadet potans düğmesi var. Ben bunları olctugumde direnç değeri bir noktaya kadar 0dan yükseliyor Max bir değere ulaşıyor. Düğmeyi çevirmeye devam edince değer bu sefer düşmeye başlıyor taki son noktaya gelene kadar düşüyor. Benim okuduğum kadarıyla 0dan başlayıp son noktaya kadar yükselmesi gerekmiyor mu. Ben bu düğmelerin bozuk olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
olaya bir de (+) dan (-) ye veya (-) den (+) ya olarak bakınız.
 
olaya bir de (+) dan (-) ye veya (-) den (+) ya olarak bakınız.
Ustam yanlışım varsa cahilligime verin elektronik konusunda fazla bir bilgim yok. Şimdi a b c uçlarından ölçüm yaptım aç arası değer sabit ab arası olcuyorum 0dan başlıyor yükseliyor ortada bir yerden sonra yine düşüyor. BC arası olcuyorum bu sefer 11 den başlıyor düşüyor ortada bir yerden sonra tekrar yükseliyor. Şimdi + - dediğiniz bu ölçümleri yaparken problarin yerini değiştirip birde öylemi ölçmem lazım.
Bu arada potans kartın üzerinde takılı ölçüm yaparken.
Saygilar
 
bazı değerler vardır ters çalışır. aynı zamanda sistemler.
 
Özel bir parça olabilir.

Parçayı girebilir miyiz? Resim ekler misiniz? Parça konuda belli olursa araştıralım.
Serkan bey iyi akşamlar anakartın kapağını önden tam açamıyorum arka tarafından açabildim ölçümleride ordaki lehimlerden yaptım. Benim mantığıma ters gelen bir poland var ve bu şu sıcaklığını arttırmaya yarıyor. Şimdi mantık olarak bu ddüğmeyiçevirdiğimde okunan değer ya artacak ya azalacak burası önemli değil benim ölçümümde değer bir yere kadar artıyor bir noktadan sonra azalıyor veya tam tersi ama mantık olarak bunun son noktaya kadar artması veya azalması gerekmezmi. Yani ben düğmeyi çevirdim diyelimki değer artmaya başladı şu sicakligida artıyor şimdi bu düğme ortada biryerde değer artma yerine azalmaya başladıysa sıcaklığın dahada artmasını nasıl sağlayacak. Kısaca potun bozuk olmasından şüpheleniyorum ama tam bilgim yok benimki tamamen mantık yürütme.
Saygilar
 
Mantık olarak hiçbir direnç devreden sökülmeden ölçülmez. Ona paralel bir direnç varsa ölçümü tamamen değiştirecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst