Port yardım

redax

Üye
Katılım
24 Nis 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
33
merhaba arkadaşlar pic e yeni başlamış biri olarak com port la ilgili sıkıntım var. visual basicten lcd ye yazı gönderen bi devre yapıyordum portlarla ilgili işlemleri yapamıyorum örneğin ccs de Lcd_Init(PORTB); de hata veriyor aynı zamanda visual basicten porta bağlanmaya çalışıyorum port yok diyor bu konuda beni bilgilendirir misiniz ne yapmam gerekiyor.Siz hocalarımdan yardım bekliyorum
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Öncelikle Visual Basic üzerinde çok profesyonel değilsen, Visual C#'a geçmeni tavsiye ederim.
CCS'de, LCD bağlantısı o şekilde olmuyor.
Dün bir arkadaşımıza çok basit örnek bir kod yazdım.
O mesajımı incelemeni tavsiye ederim.

Mesaja buraya tıklayarak ulaşabilirsin.
 
Konu Sah

redax

Üye
Katılım
24 Nis 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
33
Hocam anlatamadım galiba ama verdiğiniz kodda da yine aynı hatayı veriyor zaten ben bu iş üstünde 15 gündür çeşitli kodlar deniyorum kitabın aynısını yazıyorum ama yok olmuyor işte. Benim sıkıntım şu az önce COM Port stress test programını indirdim orada da Com port yok diyor yani bu COM Port yok diye yeni pc mi almam gerekiyor
 

cabbar27

Üye
Katılım
21 May 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
34
Kardeşim Biraz basit olacak ama! çok özür dileyerekten söylüyorum.
bir aygıt yöneticisinden baksana Pc 'nde com port görünüyormu görünmüyorsa anakartın chipset driverini bulman gerek.
ha baktın yine yok. sistemde görünmüyor. com portunu yakmışsındır. Pc kalsın sende15 TL ye 1 adet Usb To RS232 converter satılır git 1 tane al yükle driverini Kullan. Ama taktıktan sonra bak Yine aygıt yöneticisinden ayarlarını yapman gerek Sistem kafasına göre adres verebiliyor.
Mesela COM38 gibi sen girersin Com1 olarak ayarlarsın kafan rahat eder. Ha diğer türlü Bende yeni başladım VB ye PLC kontrol etmek istiyorum belki bu vesile ile üstadlarımız yol gösterir. Sadece kıytırık scadalara o kadar para bağlamak istemiyorum. Lütfen nerden başlamam gerek bir yardım ;)
 
Konu Sah

redax

Üye
Katılım
24 Nis 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
33
Kardeşim Biraz basit olacak ama! çok özür dileyerekten söylüyorum.
bir aygıt yöneticisinden baksana Pc 'nde com port görünüyormu görünmüyorsa anakartın chipset driverini bulman gerek.
ha baktın yine yok. sistemde görünmüyor. com portunu yakmışsındır. Pc kalsın sende15 TL ye 1 adet Usb To RS232 converter satılır git 1 tane al yükle driverini Kullan. Ama taktıktan sonra bak Yine aygıt yöneticisinden ayarlarını yapman gerek Sistem kafasına göre adres verebiliyor.
Mesela COM38 gibi sen girersin Com1 olarak ayarlarsın kafan rahat eder. Ha diğer türlü Bende yeni başladım VB ye PLC kontrol etmek istiyorum belki bu vesile ile üstadlarımız yol gösterir. Sadece kıytırık scadalara o kadar para bağlamak istemiyorum. Lütfen nerden başlamam gerek bir yardım ;)

Kardeş teşekkür ederim ilgilendiğin için illa sorunu karmaşık yerlerde aramaya gerek yok bazen basit yerlerde oluyor ama göremiyoruz sonuç olarak benim pc de resmen COM Port yok çok şükür sorunun üstesinden sanal port oluşturarak gelebildim Virtual Serial Port Driver diye bi program buldum sanal port oluşturdum idare edicez artık ;) şimdilik iş görüyor
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Hocam anlatamadım galiba ama verdiğiniz kodda da yine aynı hatayı veriyor zaten ben bu iş üstünde 15 gündür çeşitli kodlar deniyorum kitabın aynısını yazıyorum ama yok olmuyor işte. Benim sıkıntım şu az önce COM Port stress test programını indirdim orada da Com port yok diyor yani bu COM Port yok diye yeni pc mi almam gerekiyor

Anlatıyorsun ve ben de ne demek istediğini anlıyorum.
Sana verdiğim kod sağlıklı bir kod, yani çalışan bir kod.
Senin donanım kısmında bir sorun olabilir.
Bilgisayarında seri port yoksa USB'den Seri Port'a çeviren kablolar var.
Bilgisayarındaki işletim sistemine uygun olanından alacaksın.
PIC ile RS232 portu arasına MAX232'li bir devre kuracaksın.
Bütün bağlantıları doğru yaptığında ve bilgisayardaki baudrate hızını, PIC yazılımındaki ile aynı yaptığında çalışacaktır.
Aşağıdaki resimde örnek bir bağlantı var.


Resimdeki TX ve RX yazan etiketleri, PIC'in TX ve RX uçlarına bağlayacaksın.
J2 konnektörünün; 1 nolu ucunu RS232 portunun 3 nolu ucuna bağlayacaksın.
2 nolu ucunu RS232 portunun 2 nolu ucuna bağlayacaksın.
3 nolu ucunu ise RS232 portunun 5 nolu ucuna bağlayacaksın.

Ayrıca aşağıda da başka bir resim var.
Onu da kullanabilirsin.

0_1174401139.gif
 
Konu Sah

redax

Üye
Katılım
24 Nis 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
33
Anlatıyorsun ve ben de ne demek istediğini anlıyorum.
Sana verdiğim kod sağlıklı bir kod, yani çalışan bir kod.
Senin donanım kısmında bir sorun olabilir.
Bilgisayarında seri port yoksa USB'den Seri Port'a çeviren kablolar var.
Bilgisayarındaki işletim sistemine uygun olanından alacaksın.
PIC ile RS232 portu arasına MAX232'li bir devre kuracaksın.
Bütün bağlantıları doğru yaptığında ve bilgisayardaki baudrate hızını, PIC yazılımındaki ile aynı yaptığında çalışacaktır.
Aşağıdaki resimde örnek bir bağlantı var.


Resimdeki TX ve RX yazan etiketleri, PIC'in TX ve RX uçlarına bağlayacaksın.
J2 konnektörünün; 1 nolu ucunu RS232 portunun 3 nolu ucuna bağlayacaksın.
2 nolu ucunu RS232 portunun 2 nolu ucuna bağlayacaksın.
3 nolu ucunu ise RS232 portunun 5 nolu ucuna bağlayacaksın.

Ayrıca aşağıda da başka bir resim var.
Onu da kullanabilirsin.

0_1174401139.gif


Çok Teşekkür ettim hocam yardımlarınız için sizler sayesinde birşeyler öğreniyoruz :D:D
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
Çok Teşekkür ettim hocam yardımlarınız için sizler sayesinde birşeyler öğreniyoruz :D:D

Estağfurullah, elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum.
UART iletişiminde yine bir sıkıntı ile karşılaşırsan, burada bizlerle paylaşırsın.
Bilgimizin yettiği yere kadar sana yardımcı olmaya çalışırız...
 

Forum istatistikleri

Konular
122,175
Mesajlar
861,662
Kullanıcılar
438,652
Son üye
elifesma

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Üst