Porselen Sigorta - Cam Sigorta - Otomat Sigorta

dodo41

Üye
Katılım
25 Şub 2018
Mesajlar
122
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var.

1-) Otomat sigorta varken neden porselen sigorta kullanılıyor? Yani sigorta attığında direk kaldırmak yerine neden değiştirmekle uğraşılıyor, ikisi birbiri yerine kullanılamaz mı?

2-) Porselen sigorta ile cam sigortanın farkı nedir?

etifuseholder.jpg
 

Ekli dosyalar

  • etifuseholder.jpg
    etifuseholder.jpg
    145.8 KB · Görüntüleme: 7
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Mümkün olan her yerde zaten pratik kullanımları nedeniyle otomatik sigortalar tercih edilmektedir. Otomatik sigortalar en erken açabilen B akım zaman eğrisine sahip bir sigota için nominal akımın 3,5 katıdır. Bu nedenle hassas koruma gerektiren uygulamalarda mecburen eriyen telli sigortalar kullanılmak zorundadır. Tabi sami beyin belirttiği kısa devre kesme kapasiteleri bakımından da değerlendirilir. Kısa devre kesme yeteneği bakımından eriyen telli sigortaların eline diğerleri su dökemez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst