Pompalarda Enerji Tasarrufu

Katılım
14 Eki 2006
Mesajlar
1,441
Puanları
1
POMPALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE HIZ KONTROL CİHAZI


POMPA UYGULAMALARI

* Enerji, Petrokimya ve Rafineri Tesislerinde Sıvıların Taşınması

* Endüstriyel Tesislerde Soğutma Suyu ve Sıvıların Taşınması

* Doğalgaz Basınç İstasyonları

* Otel,İş Merkezleri,Site,Tatil Köyleri v.b.

* Gıda ve Ambalaj Tesisleri

* Hava Alanları

* Spor Kompleksleri

* Jeotermal Pompa İstasyonları

* Şehir İçme Suyu İsale Hattı Pompa İstasyonları

* Atık Su & Arıtma Tesisleri


Pompalarda Enerji Tasarrufu - Alarko
Pompalarda Motor Hız Kontrol Çözümleri - Schneider
Fan ve Pompa Yükü Enerji Tasarrufu - Siemens
Fan - Pompa Uygulamalarında Enerji Verimliliği - Schneider
 

Ekli dosyalar

  • Pompalarda Enerji Tasarrufu - Alarko.rar
    212.7 KB · Görüntüleme: 2
  • Fan - Pompa Uygulamalarında Enerji Verimliliği - Schneider.rar
    104.7 KB · Görüntüleme: 1
  • Fan ve Pompa Yükü Enerji Tasarrufu - Siemens.rar
    231.8 KB · Görüntüleme: 2
  • Pompalarda Motor Hız Kontrol Çözümleri - Schneider.rar
    107 KB · Görüntüleme: 2
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
paylaşım için çok teşekkür ederim.çalışmış olduğum fabrikada çok sayıda ve farklı yapılarda pompa var.ingilicem yok ama bi şekilde tercüme edip, bu bilgilerden faydalanmaya çalışacağım.
 
Paylaşım için tesekkurler, gerçekten faydalı bilgiler.

Arkadaşlar, fan - pompa ve kompresorlerin çalışma egrileri ( güç - devir egrisi ) parabolık bir egridir.
Devirde %10 luk degişim güçte %33 lere gelir, ( Enerji : güç x zaman ) bu da ciddi bir enerji tasarrufu anlamnıa gelmektedir.

Bu yuzden bu uygulamalarda frekans konvertoru kullanmanızda ciddi yararlar goruyorum.
Ama pompanız harıl harıl çalışıyor ama hala işletmenin su ihtiyacını yetiştiremiyorsa frekans konvertoru kullanmanın pek bir espirisi kalmayacaktır.

Bu konuda bizzat bir çok uygulamada ( fan , kompresor, pompa tekli ve çoklu pompalar ) bulundum, sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.
 
Arkadaşlar pompa-fan ve kompresör uygulamalarında neredeyse sürücüsüz ürün kalmadı fakat eski sistemlerede sürücü adapte ederek hem maximum enerji tasarrufu hemde minimum Bakım maliyetleri elde etmek için kullanılmalıdır. Bu konuda çalıştığım firmadaki bu tür sistemlerde modernizasyona gittim. Destek aldığım firma Türkiyenin dörtbiryanında bu tür uygulamara imza atmış ve referansları da çok güçlü olan bir firma. Özellikle bu uygulamalarda Vacon hız kontrol cihazı kullandılar ve %45 enerji tasarrufu sağladık üstelik bakım maliyetleri minimuma indi. sizlerede tavsiye ederim. Destek aldığım firma ayrıca vinç konusundada çok uzman büyük demir çelik firmalarında faaliyet gösteriyor.
 
Toplam sondaj 80 m pompa 30 m de su çekmek için kullandığım 22 kw 30 hp elektrik motorlu dalgıç pompayı ben hız konturol cihazı ile hızını ayarlayıp istediğim basınçta su akışı basıncına ulaşırmıyım çok acil yardıma iğtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum
 
Merhaba ers,

Dalgıç Pompaların bir çalışma egrisi vardır. Belli bir frekans ın altında su çekmezler. Bu frekansı pompanın mekanik çalışma egrisinden ögrenmen lazım yada pompa üreti firmasından. Bu frekans tahmini olarak 30Hz - 35Hz civarındadır. Frekans konvertörüne min. bu frekansı girmen gerekli. Yoksa pompa su çekmez.
Kolay gelsin...
 
Arkadaşlar bu arada frekans konvertörlerininde fiyatlarına bir bakın tavsiye ederim,belki kara düzenm çalışmaya devam edebilirsiniz. ;D
 
sağlanan tasarrufun cihaza verilen parayı amortisman süresi önemlidir. tasarruf tasarruftur.
 
Arkadaşlar pompa-fan ve kompresör uygulamalarında neredeyse sürücüsüz ürün kalmadı fakat eski sistemlerede sürücü adapte ederek hem maximum enerji tasarrufu hemde minimum bakım maliyetleri elde etmek için kullanılmalıdır. Bu konuda çalıştığım firmadaki bu tür sistemlerde modernizasyona gittim. Destek aldığım firma Türkiyenin dörtbiryanında bu tür uygulamara imza atmış ve referansları da çok güçlü olan bir firma. Özellikle bu uygulamalarda Vacon hız kontrol cihazı kullandılar ve %45 enerji tasarrufu sağladık üstelik bakım maliyetleri minimuma indi. sizlerede tavsiye ederim. Destek aldığım firma ayrıca vinç konusundada çok uzman büyük demir çelik firmalarında faaliyet gösteriyor.


Nado çalıştığın bu firmayı bize tavsiye etmende bir sakınca var mı? En azından bana özel mesaj yollayabilirmisin
 
Tasarruf oranı ve makinanın çalışma saati amortisman süresini belirliyor.Eğer günlük çalışma saati 15 saat civarında ise amorti süreleri (tabiki motor gücüne göre) bir yılın altına iniyor.Bir de sunu unutmayalım özellikle fan uygulamalarında ilk kalkınma problemleri ortadan kalktığı gibi fan kayışlarının bile ömrüne etki ediyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst