Pompa Motoru Hava Sıkıntısı

wert651

Üye
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
37
43 kw motorun salyangoz pompa su basıyor havuza sureklı dur kalkta yapıyor hava yapıyor havayı elle değilde her çalıştıgında havasını otomamatık alsın devreye gırsın bole bır sıstem kullanan varmı yardımcı olursanız sevinirim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrık bobınlı ventıl (selenoıd vana) alın. 1 veya 1,5 inç olabılır. Motor kontaktörünün yıldız kontaktörüne parall baglayın. İlk startda,
motor yıldız calısdıgı sürece, selonoıd ventıl borudakı havayı atacakdır.
 
wert651 neden hava yapıyor? çünkü adı üstünde hava yapıyor yani sistem salyangoz dan önceki bir herhangi bir noktadan dışardan hava alıyor bu hava ile tamas eden noktaya bulmaya yogunlaşamıyormuyuz?
 
Öncelikle bu pompayı suyu bir yerden emerek havuza bastığını düşünürsek bu pompanın emiş yaptığı boruda bulunan klepeyi kontrol edin bu klepe motor durunca suyu geri kaçırıyordur.
Zaten salyangoz pompa hava yapmışsa pompayı su ile doldurmadan basmaz. elektrikli vana ile havasını alamazsınız.
 
pompanın hava alınan kısmına bır selenoid ile sebekeden su verın. selenoıdın kumandasını da su sekılde yapa bılırsınız. normal sartlar da cıkış borusunda soz gelımı 2 3 bar basınc olması lazım eger hava yaparsa bu basınc olmaz. bır basınc salterı ıle kumanda ede bılırsınız. basınc salterı 3 barın altında ıse cıkıs verıp selenoıdı acar ve salyangoza su basar. selenoıdın ana beslemesını de motorun ana kontaktor cıkısından alırsanız motor calışmıyor ıken de salyangoza su basımını durdurmus olursunuz. denemeye deger bılım deneme yanılma ıle bu sevıyeye gelmıstır unutmayalım....
 
Sistemin çalışmasını daha detaylı anlatınız. Pompanın emdiği yerde su bittiği için mi hava alıyor ? Yoksa durduğunda tesisatdaki su kendi ataletiyle mi akmakta ? Acaba araya bir geri tepme valfi koysaniz Motor durdugunda suyu geri kaçırmasa? Gerçi pompa oldukça buyukmüş. Tesisatınızı iyi analz etmilisiniz. Yada arkadaşların dediği gibi tahliyedene selanoid valf le hava aldırmalısınız. Kolay gelsin.
 
arkadaşım boru bağlantılarında veya motorda ufak hava alan yer var mutlaka su geri kaçıyor
 
Kar
arkadaşım boru bağlantılarında veya motorda ufak hava alan yer var mutlaka su geri kaçıyor[/QUOTE kardes bende bir salyangoz pompa var govdenın dısından Su kaçırıyor ne yapmam gerek calısıyor ilk sanıye basıyor sonra boşta çalışıyor
 
Sn.wert651, Amerika'yı bir daha keşfetmeye gerek var mı? Hava yapmasını önlemek için emiş borusu ucuna çek valf takılır. Ha sizin borunun ucunda çek valf var ve buna rağmen hava yapıyorsa demekki çek valf arızalıdır.
 
Bu tür motorlar emiş borusu dolu ve emiş ucunda çekvalf olmazsa emiş de yapamazlar. Veya kapatılınca borudaki su geri kaçar. Her seferinde motor çalıştırılmadan önce borunun doldurulması gerekir.

Bu sistemlerde kullanılan çekvalfe "klape" deniliyor. Bazen ağzındaki yaylı kapağa taş kum vs sıkışıp suyun geri kaçmasına sebep oluyor.
2-yayli-dip-klape__1268549389776861.jpeg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,968
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst