Polyester ve ahşap sertlik katsayıları

Birkaç başlık ve yazıya translate ile bakarak konuyla ilgili olduğunu düşündüm. Yoksa mesajınız oldukça açıktı.
Her ne kadar sadece tekne ile ilgili desenizde aslında teknik branşları ilgilendirmesi gereken bir konu.
Siz tekne yaparsınız. Başkası hava aracı veya üniversitelerin güneş enerjili araçları gibi hafif olması gereken araç tasarlar. İşe yarayacak bilgi...
ustam, size asla laf edemem ve bu konu için de hiç bir şey söyleyemem. bilen anlayan kişi için çok değerli bilgilerdir elbet. ama benim oradaki bilgileri anlayacak kapasitem, eğitim bilgim yok. oradaki bilgi altın olsa ben değerini bilmiyorum. emeğiniz için çok çok teşekkür ederim benim için uğraştınız ilgi alanıza girmese bile, benim için araştırma yaptınız, bu benim için çok büyük incelik. ama ben bu araştırmadaki bilgiler için kalım bir adamım. benim istediğim; benim gibi kalın bir az yontulmuşa bilale anlatır gibi anlatan bir bilgi. o da benim şansım, yok. yani siz hatalı yada bilgisiz değilsiniz. asıl bilgisiz yetersiz olan benim. yaratan kullanmasını istemediği yetenekleri biz insanlara vermezmiş. ben bakıyorum, görüyorum, hayal ediyorum, bir tekne yapıyorum. yaptığım tekne için amerikayı keşfetmiyorum. yaptığım zımbırtı çok güzel, çok verimli olabilir. ama hiç bir şekilde bunu nasıl yaptığımı bilimsel olarak açıklayamam. matematiksel olarak, fizik kuralları ve daha bir yığın şey benim için lüx. çünkü kafamdaki matematik onu açıklamaya yetmiyor. sizin gibi değerli insanlar, benim gibilerin kafasındaki sorulara cevap ararken, benim penceremden bakıp göremiyorlar. tabii ki bu sizlerin suçu filan değil.

şimdi benim sorduğum (daha doğrusu kafamdaki sorunun) sorunun matematiksel, bilimsel bir adı / sıfatı var mı? VAR. peki ben bunu biliyor muyum? HAYIR. ne yapıyorum dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum. peki sizler ne yapıyorsunuz? beni anlamaya çalışıp bulabildiklerinizi paylaşıyorsunuz. peki ben anlıyor muyum? HAYIR. yani bulup benim işime yaramayan bilgi sizin hatanız veya eksikliğiniz değil benim cehaletim. saygılar sunarım verdiğiniz emeklere, benim için zaman için sizlere teşekkür ederim. iyi ki varsınız. sizler sayesinde çok şey öğrendim. bir şeyimi de bulamayın yahu. ağlayakta gözden mi olak.
 
Kendinize haksızlık etmeyin.

Yazı dilinde vücut dilini ve ses tonunu kullanamamak, ifade yetersizliğine sebep oluyor.
Amacım konunun içerik olarak önemli ve verilecek doğru cevabın ise mesleki olarak bir çok kişiye fayda sağlayabilecek olduğunu ifade etmekti. Yoksa verdiğim linkin içeriğinin ne kadar doğru ve iyi olduğunu söylemek değil.
İçeriğin az bir kısmına translate ile bakarak sorunuzla ilgili olduğunu düşündüm. Ama değilmiş..

(Teknik ve günlük) Yabancı dili google gerekmeden okuyup anlayabiliyor olmanın önemini yaşayarak bir daha öğrenmiş olduk.

İlginç bir konu olduğu için bir yandan cevap arıyor, bir yandan da sizin gibi merakla cevap bekliyorum.

Malum; "Iki günü bir olan zarardadır" Hadis-i Şerif
 
polyester ucuz mu? onunla elektro gitar yapmaya kalkmak almaya göre ucuza gelir mi?
 
polyester ucuz mu? onunla elektro gitar yapmaya kalkmak almaya göre ucuza gelir mi?
olay işin ucuzundan çok pratikliği, tamamen ahşaptan yaparsan, hem ağır olur hem de işçilik çok artar.(maliyet kriter değil ama günümüzde ahşap daha pahalıya çıkıyor, her çaktığın taktığın parçayı ayrı ayrı işlemen gerekiyor) diğer taraftan kontraplağı ters kalıp olarak polyester kaplarsan çok daha ucuza ve işçilikten tasarruf sağlıyor. hem ahşabın kalafatı var macunu var boyası var, var da var. polyesterde en son macun ve bir jelkot atarsın iş biter. birini yapmak üç ay sürer polyester kaplama 1 haftada biter. benim gibi tembel olursan hangisini tercih edersin? destinity midir nedir yoğunluk sertlik sağlamlık diye bir şey var. benim hatırladığım 3 kat polyester 1 cm tahta sağlamlığı ile eş değerdi. yada bana söylenen. doğru mu değil mi teyit etmek istedim sadece. demirin var, kromun var polyesterin var (kriterleri farklı olsa da), yeni baş belası epoxinin de var. (epoxiyi düzlemek / temizlemek için zımpara yaparsın ve gerekli önlemleri alsan dahi iş hastalığı olarak seni akciğer belalısına götürür ve tersaneyi bırakma sebeplerinden biridir çünkü kardeşimi kaybettim nerdeyse 18 yıl oldu arkadaşlarımı ziyarete bile gitmiyorum ) ama ahşabın tahtanın yok, var da biz bulamadık. kereste dediğin bir tek cins değil ki. şimdi keresteyi önce bana benzet, alkolik ben var,(sonrası ben değil) pezev*ng* var, *pnesi var, orosp* su var, keşi var, sıralamada uzar gider. yani en kötüsü inşaatlık kereste, en kalitelisi mobilyalık kereste, denize de en serti en dayanıklısı lazım. hadi şimdi benim gibi bir deli kuyuya attı bir taş, çıkarın bakalım. çıkarın da neye göre?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst