Pnömatik yaklaşım sensörü.

memuka

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba;
Yazdığım başlık acaba tam olarak aradığım şeyi ifade ediyormu bilmiyorum ama bana dönen bir tezgahın istenilen pozisyonda durdurulmasını sağlayacak bir algılama cihazı lazım. Ancak bu cihaz pnömatik olmak zorunda, kesinlikle elektrikli bir sensör kullanmamız mümkün değil. Daha önce FESTO nun refleks algılayıcını kullandım, ancak bu algılayıcının hava çıkış deliği çok küçük, ortamda rutubetli ve tozlu olunca, delik sık sık tıkanıyor ve cihaz algılama yapamıyor, bu nedenle değişik bir pnömatik çözüm bulmam gerekli. Sizin anlıyacağınız benim dönen bir tezgahı durdurmak için pnömatik bir pozisyon algılaması yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
benım anladıgım soyle bısey sıstem 360 derece donuyor senın ıstedıgın noktada durması lazım yada servo motor gıbı kontrol etmek ıstıyorsun galıba bv ısın yapan cıft yonlu valfler var sen durmak ıstedıgın noktaya enduktıf sıwıtch takıyorsun swıtch gordugu and asıstemı durduruyor swıtch gordugu anda hawayı kesıp dıger valften dısarı atıyor bv sayade sıstemde fazlalık hawada kalmamıs oluyor dedıgım gıbı cıft yonlu valflerın ozellıgını arastır
 
Arkadaşlar ilginize teşekkürler,
Sistemden kısaca tekrar bahsedeyin, bir karıştırıcımız var, karışlım yapmak için 360 derece dönüyor bir müddet. İşlem bittiğinde boşaltma kapağının alt noktada durması için pozisyon algılması yapmam lazım ama elektriksel hiç bir ekipman kullanamıyorum bu ortamda. İlk mesajda yazdığım gibi FESTO nun refleks algılayıcısı var orjinal sistemde, çok küçük bir delikten 0,2 bar hava çıkışı var hava karşıya çarpıp çıkış havasının etrafındaki açıklıktan tekrar algılaynıyor, dönen 0,2 barlık hava bir yükselticiyle 6 bara yükseltiliyor, bu altı 6 barlık havayıda algılayan bir prosestatla elelktirksel sinyali üretiyoruz. Ama kazanın olduğu mahalde hiç bir elektriksel ekipman yok. İŞte bu bahsettiğim refleks algılayıcının yerine bir şey lazım bana.
İlginize tekrar teşekkürler.
 
sıstemı donduren pnomatık degılmı yoksa kam sıstemımı war dedıgım gıbı durmasını ıstedıgın noktaya enduktıf swıtch koyacaksın senın ıstedıgın noktada duracak walfın cıft yonlu walf olması lazım sız cıft yonlu valfın ozellıgını arastırın ıstedıgınız bılgılere ulasacaksınız
 
Ya sanırım ben sorunumu anlatamadım. Kazanın dönmesi ve durmasıyla ilgili bir sorunum yok. Benim sorunum kazanın istediğim pozisyonda durması. benim aradağım şey tam olarak cevabında önerdiğin endüktif switch. Dediğim ben kazanın olduğu mahalde hiç bir elektriksel ekipman kullanammıyorum bu yüzden endüktif switch benim için çözüm değil. Benim aradığım şey bu endüktif switchin yapacağı şeyi pnömatik bir sisteme yaptırabilmek.
 
Arkadaşlar yok mu yardım. Elektriksel endüktif switchin yapacağı işi yapacak pnömatik bir şeye ihtiyacım var...
 
PNÖMATİK MANYETİK SENSÖR KULLAN.
 
sistemi görmedim ama bir iki sorum var.
senin sistemde bu 360 dereçelik dönüsü sağlayan pnömatik motormu .
belli süre dönüyor diyorsun bu belli süreyi elektiriklemi yoksa kollu bir valf mi kullanarak belirliyorsun.
sistemin bir resmi varsa onuda görürsen sorununu cöze bilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst