Pnömatik silindir yerine elektrikli silindir

elektrikji

Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
146
Puanları
1
Mevcut pnömatik silindir yerine takmak için elektrikli silindir arıyorum. İnternette linear actuator, linear motor vb şekillerde arayınca bir sürü marka model buluyorum ama seçim yapmak için kullananların tavsiyelerine ihtiyacım var.

hızı : 1-2m/sn yeterli
stroke : 55 cm yeterli
pozisyon hassiyeti çok önemli değil, zaten iki pozisyonlu çalışacak

Önemli olan ucuz olması. Genelde benim bulduklarım daha hızlı, hassas ve dolayısıyla da dürücü ile birlikte 1000-1200€ aralığında.

Benzer uygulama yapmış, yada bu tür ürün satan, temsilcilğini yapan varsa yardımlarını rica ederim. Bu konuya yazabilir veya [email protected] adresime eposta yazabilirsiniz.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bizim ünide festo nun vardı 1 adet ama cok pahalı 1 silindir yaklasık 1500 lira civarı festo ile iletisime gecmenizi oneririm.
 
Merhaba
anlamadığım bir konu var neden varolan ucuzu varken pahalısına yöneliyorsun?
 
KAPI sistemleri yapan firmalara bak derim bir bahçe kapısında görmüştüm fiyatı da okadar pahalı değildir
 
Merhaba
anlamadığım bir konu var neden varolan ucuzu varken pahalısına yöneliyorsun?

Varolanın yani pnömatik pistonun ucuz olduğu konusunda yanılıyorsun. Önemli olan toplam sahip olma maliyetidir. Yani satınalma maliyeti+işletim maliyeti. İşletim maliyetinin içinde Bakım + kullanıdığı enerjiyi hesaplamak lazım. Basınçlı hava elektrikten pahalıdır. Sonuç pnömatik piston, elektrikli pistondan pahalıdır.
 
Evet arkadaslar pnömatik enerji cok pahalı.Basınclı hava elde etmek elektrik enerjisinden cok daha pahalı.Staj yaptıgımız fabrikada yaptıgımız arastırmaya gore igne deligi kadar delik olan pnomatik hortumdan kacan hava zararı(maliyeti) yıllık 2000 tl ye yaklasıyo
 
Merhaba ;
Festo DNCE elektrikli silindiri kullanabilrsin.Kontrol seçenekleri olarak servo ,step ve dc motor olarak kontrol yapabilirsin.yada linear madule kullanabilirisin .yerine uyma bakımından en uyumlu ürünler bunlardır.kolay gelsin.
 
İtalyan Vesta firmasının bu konuda bir çözümü var.
32 ve 50 piston çaplarında ki pnömatik silindirleri çıkartıp direkt bu silindirleri takabiliyorsunuz. ISO standartlarında bağlantı ölçüsü var.
Ama fiyatları 1000 euro civarından başlıyor. Liste fiyatları
Step, servo motor vb.. bağlanabiliyor..
detaylı bilgi için Vesta Automation ESNW Serisi Elektrik Kontrollü Silindirler
 
Linmot u arastir derim istanbul yorum otomasyon bayisi
 
google da Robocylinder diye arasanız karşına çıkacaktır ya da www.pulsar.com.tr.

Toplamda 14.000 civarı model mevcut. mutlaka uygulamanıza uygun bir model çıkacaktır.

Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst