Pnömatik Pistonun Elektriksel gücü

mirzaga

Üye
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar
Okulda öğretmenim proje olarak pnömatik pistanlarla oluşan kum ve çimento paketlemesi yapan sistemin PLC ile kontrolünü ödev verdi. Benim burada bilmem gereken 80 mm lik çift dolum 6 bar'lık pnömatik pistonun elektriksel olarak kaç watt çektiğidir, her yerde aradım, bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
 
sorudan anladığım doğruysa kullanmış olduğunuz valflerin bobin gücü size çekeceğiniz gücü verir.
 
Mirzaga, anladığım kadarıyla 80mm çapındaki silindirin tüketim maliyetini mi hesaplamak istiyorsun, örneğin silindirin bir saat zarfında harcadığı havanın, kompresörde basınçlı hava üretilebilmesi için gerekli olan motor gücünün kw/h' ınımı soruyorsun??? biraz birimler alt, üst olmuş gibi oldu da.
 
Merhaba Skysea benim öğrenmek istediklerim tam dediğiniz gibi.
 
bunu söyleyebilmek için silindirin hava tüketimini hesaplamamız gerekiyor, bunun içinde silindirin çapını, çalışma stroğunu ve dakikada kaç tam strok çalışacağını ve silindiri kaç bar basınçta çalıştıracağınızı bilmemiz gerekiyor. Silindirin stroğunu 80mm olarak belirtmişsiniz, diğer verileri verirseniz bunu hesaplayabiliriz. Ama bir genelleme yaparak şunu söylemek mümkün, 7Bar Basınçlı 1m3/dk lık hava üretebilmemiz için ~8Kw elektrik enerjisi harcarız.
 
Teşekkürler Skysea 6 barlık basınçlı pistonlar kullanacağım. Yine de bunların nasıl hesaplanacağı hakkında bilgi verirseniz benim için daha yararlı olur.
 
Değerleri vermediğin için bu şekilde kendin hesaplayabilirsin;
Hava Tüketimi= Pistonun Çalışma Hacmi x (Çalışma Basıncı+1) x Çalışma Frekansı
Değer mm3 olarak çıkar, bunu m3 e çevirirsen, 8Kw ile çarpıp sonucu bulursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst