Pls Program Yapımı Hakkında Yardım

irfan41

Üye
Katılım
31 Ağu 2006
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
57
Arkadaşlar Siemens CPU222 Pls var. Buna 6 sensör ve 1 start butonu var. 3 Adet 3 faz motor 2 adedi sağa sola diğeri tek yöne dönecek şekilde step 7 microwin 3.2 programında yazılacak programa ihtiyacım var. Yardımcı olursanız çalışma senaryosunu yazacağım. Biraz senaryo uzun ve karmaşık İlgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler.



_________________________________________________

Forum kuralları Madde 10. ) *Sırf büyük harf ile yorum (post atmak) yazmak yasaktır. Sırf büyük harf ile başlık (topic) açmak yasaktır.

Forum Kurallarını Okuyunuz!
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
İrfan senaryoyu gönderirsen elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
 
şimdiden yardımın için teşekkürler barış kardeş senaryo şöyle
start butonuna basılınca M2 mororu S5 e karar sola gidecek S5 i görünce duracak M2 durunca M1 motoru S1 sensöründen S6 sensöre kadar aşağı inecek ve duracak M1 durunca M2 motoru sola gitmeye devam edecek S3 görünce duracak 3 saniye bekledikten sonra M2 motoru sağa doğru hareket edecek S4 sensörünü görünceye kadar. S4 ü görünce duracak M3 motoru 5 saniye çalışacak ve duracak bu arada M1 motoru aşağı doğru 4 saniye kadar daha inecek ve duracak bu işlemler bittikten sonra M2 motoru sola gidecek S3 sensörünü görünceye kadar gidecek bu döngü hareketleri M1 motorunun S2 aşağı sensörünü görünceye kadar devam edecek S2 görünce M1 motorunu S1 üst limite kadar yukarı çıkartacak ve M2 motorunu S4 e kadar sğa götürüp işlemi bitirecek. Daha ki bir daha start butonuna basılıncaya kadar.
Kardeş senaryo böyle biraz karışık ama inşallah çözersin istersen PLS giriş şıkış adreslerini de yazarım.
Zaman ayırıp ilgilenirsen sevinirim. Selamlar
 
arkadaşım hala yapılmadıysa yardımcı olabileceğim bişey ama şu aralar fazla vaktim yok malum üniversite öğrencisiyiz finallerim var ama sonra bakabiliriz :-X msnde konusabilirim [email protected]
 
arkadaşım yoksa senin problemin bu mu? bu değilse de sana bir fikir verecektir. bir dene olmazsa yine yardımcı olurum. program ek'te. (step 7 v4.0 da yazılmıştır.)
 

Ekli dosyalar

  • asansör_bant.rar
    1.9 KB · Görüntüleme: 12
  • Clip_11.jpg
    Clip_11.jpg
    10.4 KB · Görüntüleme: 22
Moderatör tarafında düzenlendi:
kardeş keşke m1 m2 diye değilde bant sistemi olarak açıklasaydın. yani şu malzeme şu banta gelicek sonra yukarı kaldırılıcak vs. ben bişey anlamadım şahsen ama sanırım problemini çözdün. birde belirtmek isterim pls değil plc :)
 
Slm kolay gelsin arkadaşlar. Bana PLS programlama ile ilgili birkaç kaynak lazım acaba sizlerde bulunuyormu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,882
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst