pls ile devire göre kontak pozisyonu değiştirme

kürşat26

Üye
Katılım
8 Ara 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
34
merhabalar arkadaşlar ben gökçekaya HES te çalışıyorum bizim generatörümüz 187.5 devirdakika ile dönüyor. bunun devreye alınması ve devreden çıkması esnasında belirli devirlerde (37.5dd 93.7dd ve178dd) pozisyon değiştiren civalı kontaklarımız var. sistemin eski olmasından dolayı sık sık arıza meydana geliyor. bunu şimdiki teknolojiye uyarlamak istiyoruz. nasıl bi sistem önerirsiniz...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Temassız optik, hall sensörlü devir sayıcılar var. Meslek içinden değilim gerekli ekipmanı söyleyemem ama araştırırsanız uygun donanımı bulursunuz. Arkadaşların mesajını bekleyelim.
 
teşekkürler ama aradığım tam olarak devir saymak değil belirli devirlerde yardımcı kontakların pozisyonlarını değiştirmek.
 
Son düzenleme:
Devir bilgisi pulse seklinde geliyor ise bir PLC ile okuyup istedigin devirlerde kontak cikisi alabilirsin.

Mesela okudugumuz pulse in sikligi 20kHz i gecmiyorsa GMTCNT nin GLC196R referansli CPU su ile okuyup 6 farkli nokta icin kontak cikisi alabilirsin.
 
devir bilgisi almak içinde bi devir ölçer koyacagız istediğimiz cihazzı koyabiliriz eğer bu konuda bilginiz varsa biraz daha açabilirseniz çok sevinirim
 
Elbette ki var.
Bahsettigim PLC ye enkoder ya da proximity switch baglayarak frekans ve devir bilgilerine erisebilirsiniz.
Ardindan da istediginiz degerler arasinda cikislari almaniz icin kucuk bir yazilim yazilacak. Yazilim konusunda yardimci olabilirim.
 
Enduktıf sıvıc ıle devırı okutup, çift kontaklı sayıcıdan, her ıkı devırde ayrı ayrı kontak alıp, bunları deüerlendırebılırsınız.En ucuz çözüm bu.
 
Sayici ile degil de takometre ile olur.
Degerler degiskense evet ekonomik olabilir. Zira takometrelerin bir ekrani olur.

Ancak sabit degerler icin PLC kesinlikle daha ekonomiktir. Giris frekansi daha yuksektir.

Ayrica ve en onemlisi 6 ayri set degeri icin cikis alabilirsiniz.
 
eyvallah yorumlarınız için biraz araştırıym bi bu bahsettiğiniz olayı maliyetten ziyade sağlamlık ve stabil çalışması daha önemli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst