PLC'ye Başlamak İstiyorum

aea_46

Üye
Katılım
20 Mar 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
32
Selamlar. ben plc ye ögrenmek istiyorum. nerden başlayabilirim. ne almam nasıl ögrenmem lazım ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sayın aea_46

Öncelikle bu başlıkta açılmış çeşitli konuları PLC Genel başlığı altında bulabilisiniz.Bu başlıklar altında detaylı bir biçimde nasıl
başlayabileceğiniz anlatılmaktadır.

Saygılarımla
 
PLC ile Endüstriyel Otomasyon kitabı iyidir
 
Bu konu ile daha önce de soru sorulmuştu. Ararsan konu hakkında epey fikri olanları görebilirsin. Önce işin temeli olan otomatik kumandayı çok iyi öğren, PLC'yi çok daha rahat çözersin. PLC'yi ise Siemens istiyorsan S7-1200'ü öğren. S7-200 eski ve pahallı sistemdir, fakat eski makinalarda piyasada var. Ancak daha çok tamir yaparken işine yarar. s7-1200 için PLC merkezinin kitabı var, S7-300 içinse Yavuz Eminoğlunun yen baskı 2 ciltlik kitabı. S7-1200 PLC'nin fiyatı kdv dahil yaklaşık 150 € dan başlıyor. S7-300 için de VIPA PLC kullanabilirsin. Tek farkı sadece etiketi değişiktir. Çünkü zamanında Siemen'e fason PLC yapan firma idi. Yani Siemensin programı ile programlanabilir.
 
Selamlar. ben plc ye ögrenmek istiyorum. nerden başlayabilirim. ne almam nasıl ögrenmem lazım ?
İyi geceler, Öncelikle sn, hairstar dediği Otomatik Kontrol Kumanda Sistemini İyi Bilmelisin. Sonrası yavaş yavaş gelir. Kontrolkaleminde gerekli plc açıklamaları var ama benim sana tavsiyem GEMO PLC maliyeti düşük kullanımı kolay en önemliside Made in Turkey olması umarım en kısa zamanda kaparız PLC denen şahane teknolojiyi kolay gelsin başarılar...
 
gebze ve izmit civarında oturan arkadaşlarım, Enka Vakfının Vermiş oldugu ücretsiz kurslar var. Kurs çok kaliteli gerçekten. hiç bir masraftan kaçınılmamış 2 kişiye bir deney seti duşuyor. her bir deney setinde siemens s700 plc, otomatik kumanda için Kontaktorler roleler timerlar vs.. 4 tane motor trifaze monofaze.Ben kursa devam etmekteyim, hayran kaldım bizim universtede yok oradaki imkanlar. Herkes faydalansın istiyorum. ilgilenilebilecek çeşitli kurslarda var. Enka teknik okulları - mesleki kurslar yazıp aratırsanız..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst