PLC'den yüklü programı çekmek?

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
968
Puanları
56
Arkadaşlar omron plc'lerde yüklü olan programı nasıl çekebilirim? Yalnız çok dikkatli olmalıyım programın yedeği maalesef yok. O nedenle hata yapmadan çekmeliyim. Teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bence hata yapma şansın yoksa fırmayı arayıp yedeğını ıstemek ikincisi kopya yapmak emeğe saygısızlık değilmi?
 
Firma İtalyan firma ve üretimi durdurmuş bir firma firma ilşe bağlantıya geçtik ve yedek olmadığını söylediler kaldıki zaten PLC de şifre var ise çekemem değilmi??
Makine ve parçalar en az 15 yıllık ve çok eski ve harap.Şimdi ben bu makineyi çalıştırmak için tüm sistemi revize edip yenidenmi yapmam mantıklı sizce?
Siz iş veren olsanız ne yaparsımız?
 
sayın tekin126 size şunu sormak istiyorum. Siz bişr makina programladığınızda o programın bir kopyasını makina sahibine veriyormusunuz yada plc ye şifre koyuyormusunuz?

Malum makina sahibi programı sizden satın alıyor bir bakıma bunun neresi emek hırsızlığı onuda anlayamadım. Ben makinaya 100 binlerce euro para ödeyeceğim ve plc deki programı çekmek emeğe saygısızlık olacak. Bence bunun tam aksi üstelik şunu da söylemek isterim ki herhangi bir makineye yazdığınız programı siz makine sahibine zaten ücret karşılığında satmışsınız demektir artık o yazılımında sahibi makine sahibidir ve istediğini yapabilir ister plc den çektirir isterse plc yi yakar atar bu kimseyi ilgilendirmez
Siz fırından aldığınız ekmeği küflense dahi o fırıncının emeğine saygı gösterip yinede tüketiyormusunuz??
 
merhaba benım yorumum sızlerı tanımadığım için bır hatırlatma olarak yazdım duşuncenız yapmak ıstedığınız benı ılgılendırmez ikincisi bende basıtte olsa bışeyler yapıyorum devre dızaynı proğram vs yaş 58 bu yaşa kadar hiç kopya çekmedim allaha şukur yaptığım cıhazların kopyasını çekmesinler dıyede önlem alıyorum sonuçta emek vermışım kafa yormuşum lütfen yanlış anlama ben fıkrımı yazdım ıyı akşamlar
 
Sayın shox
Bu programı siz yazsaydınız Tekin 126 programı Plc den çekseydi ve bu programla çok sayıda makina yapsaydı emeğe saygısızlık olmazmıydı.
 
kardeş merhaba.plc modelini ve tipini belirtirsen sana yardımcı olurum.bilgisayarında cxone kurulumu ve proğram kablosuda olması lazım.bunlar varsa iş kolay.korkmakla bir yerlere varamassın.hangi şehirdesin , bana yakınsan yardımda edebilirim.
 
Sayın shox
Bu programı siz yazsaydınız Tekin 126 programı Plc den çekseydi ve bu programla çok sayıda makina yapsaydı emeğe saygısızlık olmazmıydı.
Sayın amasyalı bir programcı programının kopyalanmasını istemiyorsa zaten tedbirini alır. Programısayfalara ayırır ve şifreler. Kaldıki kafa yoruptra yazdığınız prograamın iş etiği gereğince bir kopyasını işverene vermek zorundasınız bu sizin yapmanız gereken bir davranış. Şimdi siz programın bir kopyasını işverene vermekle yükümlü olduğunuzda o işveren bu programla başkasına kopyalatamazmı makinayı?

Birde şunu merak ediyorum kimse üzerine alınmasın ama piyasada serbest olarak çalışan programcılardan kaçtanesi yazdığı programın bir kopyasını işverede veriyor onuda çok merak ediyorum.Bence birçoğu vermiyor çevremde buna onlarca defa şahit oldum. Burada mangalda kül bırakmayan bazı kişilerin bunu yapmadığını hatta yaptığı makinalar arızalansada gidiip yeniden para kazansam mantığında olduğuna kesinlikle inanıyorum.


Kısaca bu karşılıklı iş ahlakına dayanan bir durum.

Son olarak makina yapmak sadece program yazmaktan ibaret değildir bunun asıl önemli ve zor olanı mekanik kısımdır.

Bizim bir servisi olmayan ve hali hazırda çalışan bir programı (Makinada onlarca sensör ve valf var tek tek konrtol etmek çok uzun sürecek.) sırf arıza tespitinde kullanmak için çekiyor olmamızın neresi ahlaksızlık?

Bu arada arıza tespitini nasıl yapacaksın derseniz bazı çıkışların hangi şartlara bağlı olarak aktif olduğunu görmek istiyoruz hepsi bu?

kardeş merhaba.plc modelini ve tipini belirtirsen sana yardımcı olurum.bilgisayarında cxone kurulumu ve proğram kablosuda olması lazım.bunlar varsa iş kolay.korkmakla bir yerlere varamassın.hangi şehirdesin , bana yakınsan yardımda edebilirim.

Ayhan76 kardeş program kurulu ve CPU C200HX-CPU44-E. Teşekkür ederim
 
Hala kızgınlığımı atamadım arkadaşım birini emek hırsızlığı ile birisini suçlarken oturup düşünmelisiz en basit örneği ekmek yediğin işte kullandığın programların kaçtanesi orjinal lisans ücretini veripte aldığınız program açıklarmısınız?
Ben söyleyeyim ücretsiz olanlar dışında hepsi cracklenmiş veya internette lisansı paylaşılmış yasadışı kuyllandığınız ( kullandığımız) programlar.
Şimdi size soruyorum sizin ekmek paranızı kazanırken yaptığınız şey bu programları yazan onlarca mühendisin emeğini çalmak değil mi?????????

Sayın adminlerden ricam bu konuyu kilitlemeleridir. Böyle ahlak dersi verenler önce kendi yaptıkları saygısızlıkları görüp daha sonra ona buna ders vermeye kalkmalılar.

Emek hırsızlığıymış sen git önce kullandığın programların lisansını al sonra gel ders ver.Bu kadar kolaymı yaa ......
 
Mrb arkadaşlar;

Tekin126 arkadaşım(abim) bu konuda biraz yanlış anlamışsınız galiba veya bu iş ile uğraşmadığınız için farklı yorumluyorsunuz...Şimdi bir fabrika kurulurken makinalar yurt dışından geldiği için firma teknisyenleri gelir makinaları kurar çalıştırıp giderler...daha sonra bu makinalarda zaman gectikçe bir çok problemler çıkartır..bu problemler çıktığında problem yaşamamak için makinarda bulunan plc, operatör paneli, PC varsa harddisk, kart varsa Eprom v.b elektronik aksamların yedekleri çalışır haldeyken yedeklenir...Şahsen ben çalıştığım firmada bu şekilde çalışıyorum..Bir makina kurulsun makina tam ayarladığı zaman giderim tüm program yedeklerini alırım...Diyelimki sıkı bir üretim var ve operatör paneli gitti...Sistemi çalıştırabilmen için İtalyanın keyfini bekleyecen ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst