PLC'den duman tüttüü.. :)

etuzuner

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
18 Mar 2008
Mesajlar
1,179
Puanları
92
Merhaba değerli üyeler,

Bugün karşılaşmış olduğum ve tamamen dikkatsizliğin insanın başına neler açabileceğine ispat bir olayı sizinle paylaşmak istedim. Sizin deneyimlerinizin yanında buna deneyim denemez ama benim için öyle oldu.

Önceki gün S7-200 Cpu 212 yi kullanmak için beslemesini taktım, 220 bağlıyacağımı öğrendim. Sonra bir de baktım "SF" ışığı yanıyor. Öğrendim ki bozukmuş. Bugün depoda Cpu 224 olduğunu öğrendim. Ki şunu da söylemeliyim daha önce LOGO! hariç hiç Siemens kullanmadım. 220 yi aldığım gibi bağladım. Ancak şöyle bir durum var ki 24V DC ile çalışıyor.. :) Sonrasında o malum ses ve pufff.. :)

Aynı zamanda cihaz da benim laptop uma bağlıydı. Daha sonra var olan 3 adet usb portum da çalışmıyor ve touchpad imin hizası inanılmaz ısınıyor.(Touchpad in tam altında ram var ama onun yanında ne var bilmiyorum)
Eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Neyse uzun lafın kısası, artık bu yaşadığımı uykusuzluğa mı yorarsınız yoksa dikkatsizliğe mi yorarsınız ki dikkatsizlik diye birşey olmamalı, yorum sizin.. Ama bu bana öyle bir ders oldu ki neredeyse adımı soranlara nüfus cüzdanından bakıp söylemeyi düşünüyorum.. :)

Saygılar
 
sıze gecmıs olsun sızın yasadıgınıza benzer bır olay tamamen bılmeden ben yasamıstım.bir isletmede omron plc mevcut vede benı onun arızası ıcın cagırdılar baktım run lambası yanmıyor onlıne olup bakayım neden dıye dusundum vede pc ıle plc arasına kabloyu taktım bır cat sesı vede pc sızlere omur tabii sebep arastırdım bırde baktımkı toprak hattında faz var tabii sorunu bulup tamır ettım ama daha once zaten plc gıtmıs olan benım laptopa olmus ıkısınınde yenısı ıle ısıme devam ettim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst