Plc yerine elektronik kart

18+14 uc dediğiniz anladıgım kadarı ile plc nin klemens baglantıları. onların en az yarısı ortak uç. + ve- iki besleme ucu oldugunu da dusunurseniz. 14+2 :16 yapar. yani geri kalan klemensteki uclar. ortak uç.
*sorunuzun cevabı evet. plc deki gibi Arduino pinlerini istediginiz gibi giriş ya da çıkış olarak ayarlayabilirsiniz.
 
arduino ile bir çok otomasyon işlerinin yapılmışlıgı var. pic ya da stm kullanınca atmel'den farklı bir sonuç mu alacaksınız? kaldıki direkt arduino kartını makinesine montaj yapmasın tabiki. Atmel işlemciyi sokup kendisi kart tasarımı yapmalı.
 
Örneğin 18 giriş pininde sigortalar(2 adet ısıtıcı ve fan için), termikler(2 adet), kontaktörler(2 adet), faz kontrol rölesi ve sensörlerden gelen bilgileri izliyoruz. Çıkışlarda da yine vakum pompası ve asenkron motor çalışması, rezistans çıkış ve valfler mevcut.
Yani evet arduino ile birşeyler yapabilirsem seri üretimde kullanmak için kendi kartımı tasarlamayı düşünüyorum. Ama önce bir demo makine de arduino ile denemem gerekiyor. Mesela kullandığımız valf bobinleri, sensörler 24 v ile çalışıyor. Bunları kullanabilmem için bir de ayrı bir güç devresi gerekiyor.
 
Arduino vb. işlemciler için mcp23017 gibi port çoğaltan entegrelerde mevcut.
 
role ya da mosfetlerle kontaktor sürebilirsiniz. elektronik gürültilerden sistemi yalıtmak için role ve mosfetler onune optokuoler koyarsınız. kontaktor uzerinden de 3 fazlı yukler kontrol edilebilirsiz. yani imkansız diye bir şey yok, yapılır. ama dedigim gibi kendi kartınızı tasarlamalısınız. ardı ardıinu ya da xx olan her neyse o kartları direkt kullanmayın. amatör duracaktır.
 
2015 yılından beri küçük işlerimizde kullandığımız pic18f46kXX li kendi kartımız. Birçok işimizi çözüyor. Aynı kartın bir üst modelini stm ile tasarlıyoruz. Sizde kendi işlerinize uygun bir kart tasarlayıp işlerinizi çözersiniz.
WhatsApp Image 2017-11-22 at 01.10.22.jpeg
 
2015 yılından beri küçük işlerimizde kullandığımız pic18f46kXX li kendi kartımız. Birçok işimizi çözüyor. Aynı kartın bir üst modelini stm ile tasarlıyoruz. Sizde kendi işlerinize uygun bir kart tasarlayıp işlerinizi çözersiniz. Ekli dosyayı görüntüle 68643
hiç bir şey imkansız değil, siz isteyin yeter! Arkadaşı tebrik ederim ,güzel iş çıkarmış.


bu da benim 3 4 sene önce yaptığım kart. atmel 328p kullandım. içinde arduino bootloader var. kullandğım projede gayet stabil çalışıyor.


WhatsApp Image 2020-11-12 at 23.38.29.jpeg
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst