PLC ye Doğrudan Yazıcı Bağlantısı

Admout

Üye
Katılım
12 Haz 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Bir uygulama yapıyorum ve bu uygulamada bazı verileri(sıcaklık bilgisi, motor hız bilgisi vb) aylık kayıt altına alıyorum ancak bu verileri yazıcıdan çıktı olarak da almam gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan varmı? Doğrudan yazıcı bağlantısı yapabileceğimiz bir PLC varmı? yada herhangi bir modül falan?? Not: PLC yi PC ile haberleştirip ordan yazıcıya aktrıyorum ama ben PC yi aradan çıkarmak, doğrudan yazıcıyı PLC ye bağlamak istiyorum... Şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Seri portu olan bir printer alırsan (Epson Lx 300 gibi), Kullandığın PLC de seri port varsa ASCII protokolü ile printer a komut gönderebilirsin.
 
Seri portu kullanarak ascii ile bu işi çözüyorum ancak şöyle bir problem var ben grafik de yazdırmak istiyorum!! Bu konuda bir fikri olan varmı?
 
maliyet önemli değilse plc ye bir operatör panel bağlıyarak Scada yazılımla yapacağın grafik seçenekleri ve diğer bilgileri direk panelden görebilir ve buradanda direk yazıcıya verileri yazdırabilirsiniz. bu tip sistemler görsel olarak ve anlık takip açısından ve alarm durumlarınıda görme ve kayıt için uygun kurulumlardır.
 
Sporcu cevap için teşekkür ederim. Bu uygulamada UNITRONICS kullandım yani Operatör paneli kendi üzerinde olan PLC... Seri porttan yazıcıya text gönderdim ancak trend yazdıramadım. O projeyi text yazdırarak bitirdim ancak trend yazdırmanın yolunu aramaya devam ediyorum. Bilgisi olan varsa yardımlarını beklerim. Teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst