PLC ve Müzik ile Fiskiye Kontrolü Nasıl Yapılır?

galagala

Üye
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
39
bu kunu ile bilgileri olan arkadaşlarım dan bilgi bekliyorum....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kısaca şöyle izah etmeye çalışıyım; PLc ile fıskiyeyi çalıştıran bir motor bağlanır ve zamana bağlı olarakta müzik sistemi çalışabilir...
 
Sn. galagala,

Tam ne olarak istediğinizi anlayamadım. PLC ve müzik ile fıskiye kontrolü nasıl yapılır derken ne demek istiyorsunuz?

Saygılarımla,
 
sistemde fiskiye motorları var.motorlar inverter ile sürülüyor.PLC de yazılan senaryoya bağlı olarak her motorun farklı çalışma HZ var.
Örneğin 1.motor 30 hz de fiskiye suyu 2 m yüksekliğe atarken 2.motor 50 hz de suyu 3 m yüksekliğe çıkartıyor.30 ad motorun çalışma hz leri yazılan senaryoya göre farklı bunun karşılığında her fiskiyenin attığı su yükseklikleri farklı oluyor.
Bu sistem bunun yanında çalan müzik ritmine göre su yükseklikleri değişiyor.Benim takıldığım konu ritim ile invertörlerin hz leri nasıl kontrol ediliyor.İyi anlatamamış yada karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın.Son olarak bu sistem bir havuz led ve su eşliğinde bir ambiyans sunuluyor.
 
vu metre hesabı :)
bende bir yerde görmüstüm müzik ritmine göre sular yukarı cıkıyordu cok ilğimi çekmesti
 
Zamana bagli kalirsaniz müzik ve su uyumsuz olur. Müzik parcasini degistirince ne yapacaksiniz?

Size lazim olan bir cesit VU metre, hani eski müzik sistemlerinde vardi. O sekil bir VU metre bulacak veya yapacaksiniz, google a girin eminim birseyler cikacaktir. VU metreniz ve mikrofon ile müzigi ölceceksiniz. Sonra buradan gelen müzik desibeli sinyalini analog giris ile PLC ye verebilirsiniz. Buda basit olur ama en azindan müzige göre calisir.

Daha sofistike seyler isterseniz pc lazim olacak, orada mesela ince, kalin ve orta sesleri frekans analizi ile ayirip buradan 3 ayri sinyal elde edebilirsiniz. Pc ye baglayacaginiz bir plc ile bu frekanslardan elde ettiginiz bilgileri farkli fiskiyelere verebilirsiniz.

Zevkli ama zor is, kolay gelsin.
 
* Forumda ticari amaçlı yazılar, bildirimler yasaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst