PLC uygulamalarda kullanılan motor ve sensörler

Mumy

Üye
Katılım
21 Kas 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Mühendislik tasarımı için yaptığımız projemizde kullanacağımız motorlar hakkında hiçbir fikrim yok, PLC ile tasarım ve çözümleme yaptık ama hangi tip motorları , kullanacağımı bilemiyorum. Tecrübelilerden yardım bekliyorum.

Kayan bant , vinç, mikser (karıştırma) gibi eylemler için motorlar kullanılacak
Ve sıvı seviye sensörleri, ve klasik önüne gelince algılayan sensörler kullanılacak. bu malzemelerin datasheetlerini de bulmam için ne olduklarını öğrenmem gerekiyor :)

yardımcı olabilenlere şimdiden teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Mühendislik tasarımı.... o_O
Klasik önüne gelince algılayan diye bir sensör yoktur :).
En klasikleri Endüktif, Kapasitif, Fotoelektrik sensörlerdir. :D
Bahsettiğin uygulamalar için genellikle Asenkron motorlar, basit start-stop yöntemiyle yada sürücü kontrollü olarak kullanılırlar.
 
Motor asenkron motor olabilir. Motorlara sürücü bağlamayı unutmayın. Motorların gücü 2.2kw üzerindeyse sürücüleri 3 faz girişli almalısınız. Sıvı seviye rölesi piyasada bol miktarda bulunan modelden kullanabilirsin. Önüne gelince algılayan sensör olarak da cisimden yansımalı yada fotoselli sensör kullanabilirsin. Eğer cismin metal ise endüktif, metal harici ise kapasitif sensör de kullanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,575
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst