PLC Çıkış Türü Ne Olmalı? Neden?

Transistör çıkışlı PLC, çıkışada soketli röle
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ben makine projelerinde hep transistör çıkışlı plc'lere denk geldim. En güvenli tercih edilen yöntemdir. PLC'ni sağlama almış olursun
 
transistör çıkışlı plc ile röle çıkışlı plc arasındaki fark nedir?ben şimdiye kadar hep röle çıkışlı plc kullandım plcmide çıkışlardan röle çektirerek korudum.
 
Optokuplörlü çıkışı merak ettim. Link verebilirmisin bi inceleyeyim.
hız sorunun yoksa röleli plc kullan. plc çıkışlarına söketli 24 v röleler koy ve plc bu röleri sürsün, bu rölelerde yükleri. bu şekilde çok dayanıklı ve sağlam bir sistemin olur, zor arızalanır.

hız önemli ise; tansistörlü plc kullan, çıkışlara sürülecek yüke göre transistörlü, triyaklı v.b optik kuplör kullan. plc çıkışları optik kuplorü, optik küplörde yükü sürecek. bu şekildede oldukça güvenli bir sistem oluşturursun. optik küplörleride karta direk lehimlemeden soket kullanırsan, arızalananları kolayca çıkarıp yenisini sokete takarsın..


Optokuplörlü çıkışı merak ettim. Link verebilirmisin bi inceleyeyim.
kolay gelsin..
 
Röle çıkışı sağlam, transistör çıkışı hassastır. Röle çıkışından Marka ve modele göre değişir. 2A - 5A yada 8 Amper geçirebilirsin. Transistörlü çıkışlarda maksimum 1 Amper diye biliyorum. Bununla birlikte Transistör çıkışlar çok hızlıdır. Frekansla bir şey süreceksen muhakkak Transistör çıkış kullanmalısın.

transistör çıkışlı plc ile röle çıkışlı plc arasındaki fark nedir?ben şimdiye kadar hep röle çıkışlı plc kullandım plcmide çıkışlardan röle çektirerek korudum.
 
Optokuplörlü çıkışı merak ettim. Link verebilirmisin bi inceleyeyim.[/QUOTE

optik kuplörlü çıkışı sen yapıyorsun, 2n25, tıl119 v.b model optikkuplöre plc çıkışını giriyorsun, ayrı bir güç kaynagından optikkuplörlerin çıkışlarını besliyorsun. tamamen plc korumaya yönelik bir yöntem.

otoglav (haşlama) ünitemizde senede ortalama 2 sefer plc değiştiriyorduk. walflerin bulunduğu ortam çok nemli olduğundan walf bobini bozuluyor veya kısa devre oluyor bu durumda plc çıkışları arızalanıyor. yukarda bahsettiğim çözümü uyguladık, optikkuplör kartını(pcb) ares de hazırladık.6 yıldır nazar değmesin plc arızalanmıyor. arada sırada tanesi 1 tl olan optikkuplörlerden yananlar oluyor.
 
servo uygulamalarında mutlaka transistör çıkışlı plc kullanılmalıdır
 
DC to DC solid state kullan ve her valfin aynı anda hem - hemde + enerjisini kes bakalım atlayabiliyormu ?
Sürekli enerjili brakır mı ?
Neden bir değil iki tane ?

*Tabi ki transistör çıkışlı ama mutlaka opto izalatör kullan ve plc ile valfleri aynı kaynaktan besleme ve sakın ayrı iki kaynağın eksi veya artılarını birleştirme !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst