PLC Tezime Yardım Lütfen

S_fx_A

Üye
Katılım
24 Eki 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar,

Bitirme tezim yürüyen bant üzerinde sıkıştırılmış tahtaları püskürtmek yoluyla bir sensörle boya ucunun önünde durdurup 5 sn boyatıp devam ettirmek. :rolleyes:

Yürüyen bant hazır ve çalışıyor. Sensör işini de halledebilirim yinede fikri olan söyleyebilir:confused: ancak tahtaları sıkıştırıp boyama kısmında hem PLC programlamasında hemde mekanik kısmını nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok:confused: yardımcı olabilecek varsa cevaplarınızı bekliyorum. :)

Başlıkla ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim. :eek:
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
merhaba;
arkadasım sıkıstırma ıslemını tahtanın boyanmıcak yerıne pıstonla basarak yapabılırsın.boyama kısmıda eger durdurup boyarsan tahtanın bellı bır noktasını boyarsın sonuc olarak boya tabancasınıda gezdırmen lazım boya tabancasını pıston koluna montaj yapıp pıstona ılerı -geri hareket vererek yapabılırsın mesela sen mekanıgı hazırla plc programında yardımcı oluruz.
 
way site mükemmel şu an nasıl olurda geç kalmışım kaydolmamakla die şaşkınlıkla okuyorum yazılanları....
Bu arada bu konuların dewamı ya da paylaşımlarınızın dewamını göremedim.... PLC prg. yazıldı gönderildi mi bende bakmak isterdim....
 
merhaba;
arkadasım sıkıstırma ıslemını tahtanın boyanmıcak yerıne pıstonla basarak yapabılırsın.boyama kısmıda eger durdurup boyarsan tahtanın bellı bır noktasını boyarsın sonuc olarak boya tabancasınıda gezdırmen lazım boya tabancasını pıston koluna montaj yapıp pıstona ılerı -geri hareket vererek yapabılırsın mesela sen mekanıgı hazırla plc programında yardımcı oluruz.

öncelikle yardımcı olduğun için teşekkürler arkadaşım. ben elektrikçiyim piston kısmını ben yapamam ama yaptırabilirim sanırım birde yürüyen bant kullanacağız biz bu pistonu nereye yerleştirmeliyiz. birde tahtanın tamamı boyanmazsa da olur sadece karşısına geldiğinde dursun püskürtsün yeter. zaten püskürtme işinde de boya kullanmayacağız çalışsın yeterli. 30-40 cm boyunda yürüyen bant üzerinde tahtalar ilerleyecek ve durdurulup boyanacak en basit şekilde düşünün bitirme tezi sonuçta bir kaç saat çalışacak o kadar.

PLC programalası içinde dediğim gibi tahta gelicek boyanın önünde sensörle algılanıp duracak boya püskürtülecek miktarı yada boyama yüzeyi önemli değil diyelim 5 sn bekliycek boyanın önünde sonra devam edicek. hem yürüyen bant için hemde püskürtme için PLC lazım çok zor olmasa gerek.

yardımlar için tekrar teşekkürler.
 
güncell yardım bekliyorum yardımcı olabilecek varsa lütfen...
 
Hangi PLC'yi kullanmayı düşünüyorsunuz. Biraz daha açıklayıcı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim...
 
ibora kardeşim ilgin için teşekkürler PLC şuan elimizde değil ama okulda kullanılan genelde Siemens S7-300 ve muhtemelen bizde bunu kullanıcaz.
 
3 adet ban yapıp 1. bant 20 hz 2. bant 40 hz 3. bant 50 hz dönerse tahtalar aralanmış olur istediğiniz yerde piston ile durdurabilirsiniz ama biraz maliyetli bir çözüm olur. yürüyen bant üzerine tahtaların girebileceği büyüklükte oluklar acılırsa ufak bir encoder ilede bantın pozisyon bilgisi alınırsa cok rahat olarak istediğiniz gibi durdurup istediğiniz gibi çalıstırabilirsiniz
 
blackrain elimizde tek bant var tek bant kullanıcaz esas olan burda tahtanın algılanıp bantın durması ve boyanıp devam etmesi aralık bırakma işini tahtaları biz yerleştirerekte yapabiliriz.

Bu arada kullanacağımız PLC Siemens S7-200.

 
yapcagınız iş çok kolay cisimden yansımalı bir fotosel kullanıp bant hızına göre 2 sn sonra dur yada görür görmez dur 1 saniye sonra boyamaya başla tarzında yapabilirsiniz sizi fazla uğraştırcağını sanmam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst