PLC start-stop ladder yazımı

Katılım
5 Mar 2013
Mesajlar
20
Puanları
1
merhaba arkadaşlar. dönem proje ödevim S7-300 programlanması . hocanın yanına haftalık rutin yaptıklarımı göstermeye gidiyorum. geçen gittiğimde Start-stop yazımımın yanlış oldugunu ve endüstride bu şekilde kullanılmadığını söyledi.

4327start-stop.png

bu konu hakkında bi bilgisi olan var mı?
teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
I0.2 kontağını açık olarak kullanmalısın (programda).stop butonları genellikle kapalı kontak bağlanır
 
Yaptığın programda kumanda devresi dönüşümü bakımından herhangi bir yanlışlık yok. Ancak PLC girişlerinde kapalı kontak tercih edilmediğinden programı SET-RESET şeklinde yapmak daha doğru olacaktır, dolayısyla STOP butonu için de açık kontak kullanmış olursun.
set_reset2.gif


sana verilen soruda şart olarak kapalı kontak Stop butonu kullanılacaksa, arkadaşların dediği gibi programda açık kontak kullanmalısın. Uygulamada farklı düşünceler olabilir, bence PLC girişlerine kapalı kontak kullanıp sürekli enerji altında tutmak doğru değil.
 
ozurul arkadaş.siz bu işin uzmanısınız.ben pc ile plc bağlanamıyorum.eskiden bağlantı gerçekleşiyordu fakat format attıktan sonra bu hatayı vermeye başladı.'you must use the (rs-232\usb)ppı multi master cable to communicate ona multi-master or advanced ppı network' hatası veriyor.neden yapar yardım edermisiniz.
 
hangi sistemi yüklediniz pc' ye? win7 yüklediyseniz Microwin 4 sp8 ve sp9 yüklemeden bu hatayı alırsınız ve PLC ile haberleşemezsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst