Siemens s71200 plc sorusu

mktrnemre

Üye
Katılım
24 Ara 2017
Mesajlar
16
Puanları
1
Siemens s71200 plc ile yapılacak olan örnek sorum şu şekilde;
13 çıkış veren bir sistemin,tek startla herhangi üç çıkışından sonra çıkış vermesi istenmiyor.birinci basışta birinci çıkış,ikinci basışta ikinci çıkış,üçüncü basışta üçüncü çıkış olacak şekilde. bir çıkış kapatılıp diğeri çıkış için start verildiğinde eğer üç çıkış şartnı geçmemişse çıkış verecek.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu soru neden bu kadar anlaşılmaz soruldu acaba

13 çıkış nezaman aktif olabilir
 
13 çıkıştan sadece 3 ünün üç başısta aktif olmasını istiyoruz,3 den fazla basmada herhangi bir çıkışın aktif olması istenmiyor.
 
Slm Bir sayıcı koyun devrenize. Her çıkışın yükselen kenarı sayıcıyı 1 artırsın. Düşenide 1 eksiltsin. Çıkışlarada 3ten küçükse şartını koyun. Böylelikle siz herhangi bir çıkışı açtığınızda sayıcı 1 diğer bir çıkışı açtığınızda sayıcı 2 diğerini açtığınızda 3 olacak. diğer çıkışlar 3 ten küçükse şartı gelmediğinden açılmayacak. Siz lambalardan her hangi birini kapattığınızda sayıcı tekrar 2 olacak. Herhangi birini açtığınızda 3 olacak.

Önemli not: Taşıma su ile değirmen dönmez.
 
bu senaryoyu ben de kurdum ancak gelgelelim ladder'da yazamıyorum.Zaten tek sıkıntı da o.
Önemli notunuz "benim bırak bu işleri artık (2 senedir uğraşıyorum otomasyon ile) yapamıyosun ,diyen iç sesime daha da destek oldu " teşekkürler.:\ Belki de artık bırakmalıyım.
 
Aslında o nottan bırakmak gerektiğini çıkarmamalısın. O not belki de neden başaramadığını söylüyordur.

Bu forumda yapılan en büyük hata budur ki buraya direkt soruyu yazmak yerine uğraş verdiği programı yazıp çizip, Hatayı nerede yapıyorum sorusu olmalıdır.
Bence iki yıldır bu işi yapıp başaramayan birisi olarak neden bırakmak gerektiğiyle değil de ,nede bırakmaman gerektiği ne odaklanırsan. Başarı oranını %100 aratar. Ha Mesleği sevmiyorsan o başka mesele.

Şöyle düşün ben ve benim gibi yüzlerce belkide binlerce insan burada sadece muhabbet olsun diye takılmıyoruz. Sorularımıza cevap bulup. Soru cevaplıyor Fikirler yürütüyoruz ve bu bizim kişisel gelişimini desteklediği gibi genel bir fayda da sağlıyor.
Şimdi sana soruyorum. Sorduğun sorunun cevabını açık bir şekilde ve en yakın halı ile yazdım. Sen buna azıcık kafa patlatıp çözmekten yanamısın. Yoksa bırakmaktan yanamısın?
Mantıklı bir çalışma yap samimiyetini inanırsam yarın sana o devreyi yaptıran kadar yardımcı olacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst