PLC sorusu YARDIM lütfen

ghost588

Üye
Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar sistem daha karmaşık ama kısaca şöyle özetleyim,

hareket sensöründen gelen sinyali(12volt veya 5 volt) PLC de nasıl işlerim? mesela sensör hareketi algıladığı zaman evin zili çalsın..
bunu nasıl yaparım, ne gibi araçlar gerekli , freeport olayı bunun için uygunmu?
yardımcı olursanız çoook çook sevinirim..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bunu Bu Sekİlde Yapabİlİrsİn Farkli İŞler De Yapabİlİrsİn ÖrĞneĞİn Burda SensÖr Kontaklarindan Hemen Sonra Bİr Saat BaĞlarsin Devrede Plc Nİn İÇİnde Dİyelİm Sadece AkŞam Saat 18:00 İle Sabah Saat 06:00 Arasinda Alarm Devrede Olsun Veya Bunun Gİbİ BaŞka Bİr SÜrÜ Şey Yapabİlİrsİn DedİĞİn Devre Yİ Çİzdİm De Farkli Bİr Şeyler Olsun Dersende Gene Yaz Buraya Yardimci Oluruz Seve Seve
 

Ekli dosyalar

  • 4.JPG
    4.JPG
    8.2 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:
ondeeer arkadaşım yardımcı olmaya çalışman bile benim için önemli, çok teşekkür ederim, basit ama aklıma güzel bi fikir geldi sayende.. asıl probleme gelince istediğimi biraz da eksik anlatmışım..
özetle, binary kod ile 1001 sinyalini PLC nin ( I O.0 ) olarak ve 1011 sinyalini ( I0.1 ) olarak algılamasını nasıl sağlarım?
 
Hareket sensörünün çıkışına uygun bir röle bağla. rölenin NO kontağından 24V DC geçirip PLC nin I0.0 girişine bağla.
 
plc nin algılaması zaten sensörün sinyalini algılar. Sen sönsörün sinyal ucunu i0.0 a zili çekecek rölenin de bir ucunu q0.0 a yaz bu kadar
 
Çözüm için ya logic bi devre tasarlamayı,PIC kullanmayı yada bunu PLC nin içinde halletmeyi düşünüyorum..
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim..
 
sensörün sinyal ucunu plc nin girişine bağla, Sensörden gücünü de plc nin 24v girişinden sağla. Sensör sinyal verdiğinde röle çıkışı çeksin ve zil çalsın :)
 
sevgili arkadaşlar plc ler bit kavramı kapsamında tasarlandıkları için girişler çıkışlara programda birçok detaylandırmada kullanarak aktara bilirsiniz mesela 0-7 arası bir çıkışa sahip plcde 255 fonksiyon uretebiliyorsnuz hatta 7 seg. display bile çalışabilir fakat maliyeti büyük olur girişi çıkışa atamak içinse compare comutlarını kullanman daha basit bir işlem olur .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,870
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst