PLC, SCADA, PID ile tasarım projesi

choqonat

Üye
Katılım
16 Ağu 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhabalar. elektrik-elektronik mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. bu yıl tasarım projesi almamız gerekiyor. ve ben stajımı yaptığım konu üzerine(PLC) proje almak istiyorum. fakat bu konuda henüz yeniyim. ilgili hocalardan biriyle görüştüm bana şöyle bir proje verebileceğini söyledi:


"PLC ve Scada ile PID kontrollü fırın otomasyonu. sistem 0.5 C derece ile çalışacak" yaklaşık olarak böyleydi.


PID ya da SCADA üzerine araştırma pek yapmadım. ilk duyduğum zamanlar biraz baktım ama zor gelmişti ben de daha ileride araştırmak üzere konuyu kapatmıştım. şu ansa karşımda duruyor.


Acaba bu projeyi yapabilir miyim? bu benim için çok mu zor olur? günlük ne kadar çalışmam gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim.


donanım ve yazılım(SCADA, PID) konularında yardıma ihtiyacım var. ve tabii ki dökümana. ben internetten forumlardan döküman buldum ama biraz teorik anlatıyor gibi geldi. SCADA ve PID'yi nasıl kullanacağımı öğretebilecek dökümanları okumak istiyorum.


Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.


not: elektrik ağırlıklı dersler alacağım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst