plc (s7-200) kontrollü bant otomasyonu hakkında

cosh

Üye
Katılım
4 Kas 2010
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
44
Değerli arkadaşlar
Bir ödev/proje yapmaktayım. PLC kontrollü bant sistemi yapmaktayım.Bu sistemde sensörlerle ürün boyunu kontrol edip(küçük-büyük gibi) bant üzerinden uygun kutulara atıcam. Sorum şu olacak : bant üzerinden cisimleri itme işini yapıcak bir elemana ihtiyacım var ve bu elemanın plc ile kontrol edebilmeliyim. Sizler bu eleman hakkında bana ne önerebilirsiniz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ayırma işlemini basit tek etkili bir silindirle yapabilirsin, yine 3/2 elektrovalf ile plc den kontrolünü yapabilirsin youtube dan aratırsan benzer çalışmalar var fikir için. kolay gelsin.
 
Sn Volkan ÖZURUL
Yardımınız için teşekkürler.Belirttiğiniz 3/2 elektrovalf için bi kompresöre ihtiyacım varmı acaba ? .Çünkü ben direk elektrikle çalıştırabileceğim bir eleman veya düzenek düşünmekteyim. Selenoid valf tavsiyesiyle araştırdığımda bu konuyu hava kompresörüne ihtiyaç olduğunu öğrenmiştim.
 
doğrudur, valfler için kompresöre ihtiyacın var, tamamı elektrik besleme yapılacaksa bir dc motor veya model uçak ve arabalarda kullanılan dc servo motor kullanabilirsin ama motorları sürmeye basitte olsa bir röle kontrol devresi yapman gerekir.
 
Kompresör kullanamayacağım için valfleri elemiş durumdayım :( Bu yüzden bende bir dc servo motor düşünmekteyim tabiki de ihtiyaç duyduğum büyüklükte olanı. fakat bu motorun sonsuz dişli şeklinde bir sistemi itme çekme işlemi yapması üzerinde durmaktayım.Bu konuda acaba hazır şeklinde olan bir mekanizma var mıdır? Sürme kısmını rölelerle gerçekleştirebilirim o konuda bir problem yaşıcamı düşünmüyorum.Bir arkadaşım cd-rom düzeneğini önermişti onu inceledim biraz fakat benim bant sistemine uyarlama kısmını beceremeyince başka çözümler aramaktayım.
 
model uçaklarda kullanılan dc servo motorlardan kullanırsan işini görür, bu motorlar sağa-sola açısal çalışıyor hiç dişli mekanizması uğraşma ileri geri için röle kontrol düzeneği yeter, BURADA motorun örneği var
 
Volkan bey bilgiler için teşekkürler .Birde bandı çalıştırmak için araba silecek motoru düşünüyorum bu konudaki fikirlerinizi alabilirmiyim
 
silecek motoru olabilir. düşük devirli oldup,ğundan devir ayarıyla da uğraşmazsın, kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst