Plc(S7-200)ile trafik ışığı kontrol sistemi

babacann

Üye
Katılım
27 Eyl 2006
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar daha once de msj atmıstım daha acılayıcı olması acısından bi daha mesaj atıyorum.S7-200 kullanarak bir trafik ışığı kontrol sistemi yapacagım.bu benim bitirme projem.İstanbulda herhangi bir kavsakta ki trafik ışıklarının kontrolunu yapacagım.buna ek olarak ısıklara sensor baglayıp herhangi bir saatte gecen arabaların sayısını hesaplayıp ısıkların da ona gore yanmasını saglayacagım.Sorun su ki elimde bununla ilgili yeteri kadar dokuman yok ve de bunun donanımını nasıl tedarik edebilirim(sistemi programladıgım zaman maketlendırmeyı yapabilecegim bir yer biliyormusunuz).Bu konu hakkında bilgisi olan ve de elinde bunula ilgili dokumanı bulunan arkadaslar var ise onlarla irtibata gecmek isterim.yardımcı olursanız sevinirim.

kullanacagım plc nin ozellikleri:s7-200,cpu 222
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
devreye sadece trafik ışıkları koydum.bir konrol et bakalım yeterli gelecek mi?
 
google da megep yaz oradan çıkan sayfayı açtığında yani megep i sol tarafta modüller diye bir link var oradan 11-12 ye tıkla plc ile ilgili dökümanlar var ben trafik lambası dewresini gösterdiği gibi kurdum çalıştırdım sana ve diğer arkadaşlarıma yardımcı olur umarım.
 
Problemİ yaz gnder bİze
 
Trafik sinyalizasyonu uygulaması.

umarım faydalı olur.
 

Ekli dosyalar

  • TRAFİK SİNYALİZASYONU.rar
    29.5 KB · Görüntüleme: 203
ben sunu anlamadım. trafıkte kı arac sayısı artınca lambanın yanı sonme zamanı azlcakmı ne olcak tam olarak yazarsan belkı yarddımcı olurum.
 
ben dedktörlü bi araç sayım cihazı yapmak istiyorum sizde bunu için uygun bir devre varmı yani sinyalizasyon sisteminden bağımsız kavşağa takılacak bir pır dedektörle geçen araçların sayısını bana gösterecek bir devre yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
Arkadasşlar herkese kolay gelsın.. Bir sorum Olacak Eğer yardımcı olursanız sevınırım..

2 trafık lambası için plc kontrolu yapılacaktır. 1. lambanın yeşil ışığı yandıgında 2. lambanın kırmızı ışığı yanacaktır. ve kırmızı ısıklardan sonra 5 sn sarı ışık yanacaktır. Yeşilin yanma suresi gelen arac sayısına gore otomatık olarak artacak yada azalacaktır. yardımcı olursanız çok sevınırm...
 
behcet site hata veriyor başka link
verirmisin 404 not hatası alıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst