PLC s7-200 ile Delphi 7.0

begin.end

Üye
Katılım
17 Mar 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum.İlk olarak şunu söyleyim PLc hakkında bir çok araştırma yaptım burada ki gibi döküman hiç biryerde yok öncelikle site sahiplerine ve bu siteye paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Arkadaşlar ben bilgisayar programcısıyım bir tane projem var.Projemde Sıemens s7-200 ile delphi 7.0 programını haberleştirecem.Bu konuda bilgisi olan varsa acil yardım istiyorum.

Gerekli componentleri yükledim.Bunlar:comport, LMDtools
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşım bu konu hakkında bilgi bulabilirsen lütfen benimlede paylaş. ben visual basic ile denedim yapamadım askere gitmeden önce delphi ile haberleşme yapan bir programın açık kaynak kodlarını buldum. sırf bu nedenle kendime bir delphi kitabı aldım ve çalışmaya başladım. ancak malum askerlik girdi araya. biraz yedeklerimi kurcalarsam sanırım açık kaynak kodlarını sana gönderebilirim. senin daha iyi anlayacağını umuyorum çünkü delphi de yeni sayılırım. eğer bişeyler bulduysan bana ulaşabilirsin
 
Delphi ile TCP IP üzerinden haberleşme için program ve kaynak kodu.(alıntıdır denemedim)
 

Ekli dosyalar

  • Siemens_Delphi_example_Simatic_TCP_IP.zip
    264.9 KB · Görüntüleme: 46
Delphi kurulu olmadığından kodlara göz atamıyorum.

Acaba proje herhangi bir api kullanıyor mu , Dll ve Ocx gibi ve bu projeyi Basic , c# , veya C++ a convert edebilirmiyiz.

Teşşekür ederim.
 
Ne şekilde haberleştirmek istiyorsunuz. Eğer sadece bir PC - PLC arası haberleşme istiyorsanız Delphi ye visual basic 6.0 da seri port ocx i var onu yükleyerek ve s7 200 ün freee port protokolünü kullanarak iletişim yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden bu işleir yapmak için ise genelde piyasada keepserver vebenzeri opc server yazılımları mevcut .Keep server ,Delphi ve PLC üçünü bir arada kullanmanız lazım
 
Kepserver ve Linkmaster elimde mevcut ben sadece bu prograların çalışma mantığını Öğrenmek istiyorum.

Uygulamalarımızda kendi yazdığımız dde ve opc erverları kullansak sanırım fena olmaz.
 
Ben de bir uygulama için plc-pc haberleşmesine ihtiyaç duymuştum, siemens plc kullanmadım daha önce, delphi ile ilgili olarak ta örnek program buldum, 2 adet programı aynı anda çalıştırdığımda ethernet portundan gelen gilgiyi gördüm, ethernet portuna cimon-plc nin ethernet portu ile sabit bilgi göndermiştim, delphi ile ilgilenen uzman arkadaşlar bu 2 programın kaynak kodlarını farklı bir projede ortak kullanıp haberleşme ile ilgili bir arayüz hazırlayabilirler, bunun dışında modikon-m340 plc'nin web server özelliği var, bu özellik ile başka bir programa ihtiyaç duymadan plc ile bilgisayarda i.explorer sayfasü üzerinden bağlanmak mümkünmüş (ben kullanmadım, Schneider Electric te çalışan arkadaşlar söylemişti)
 
delpi videolu anlatımı varmı veya kaynak dosya tesekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst