Plc programlama ve operatör paneli

Cith

Üye
Katılım
9 Ara 2016
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
36
İyi günler arkadaşlar.plc ye giriş yapabilmek için bir müddettir evimde gemo akıllı role ile program yapıyorum fakat artık bu yetersiz gelmeye başladı.bildiginiz plc kursu varmi iyi derecede ogretebilecek ve operatör paneli yapmayı ogreticek bir yer.ayriyetten netten baktığımda s7 200 ve s7 1200 kursları var bunlardan hangisine gitmem gerek tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhabalar,

Siemens S7-200 PLC, S7-1200 PLC’nin alt versiyonudur. Programlama dilleri benzer olsa bile arayüz olarak farklı programlar üzerinden programlanmaktadır.

S7-1200 kursu almanız güncellik açısından daha yararlı ve bilgili olacaktır.

Tia Portal v13’ü bilgisayarınıza kurarak ve internetten gerekli dökümanları tedarik ederek temel seviye eğitiminize başlayabilirsiniz.

Elektrik pano ve otomatik kumanda bilgisine sahip olan ve bilgisayarı fonksiyonel şekilde kullanan kişilere kesinlikle dışarıda ücret karşılığı temel seviye eğitim almalarını tavsiye etmiyorum.

Eğer İngilizce bilginiz zayıf ise zaten program arayüzünde bazı şeyleri bilerek yapmak yerine ezbere yapıyoruz. Gelişememe sorunumuz bu yüzden gerçekleşiyor.

İleri seviye de eğitim alınabilir. (Motion, PID)
 
S7 1200 diyorsunuz yani.simdi belirli seviye de geldim akıllı role uygulamalarında.fakat birinin göstermesine ihtiyaç duyuyorum bir yerde bilgim yetersiz kalıyor mecburen kurs yeri arıyorum.simensi ogrenirsem bütün plc lerde çok fazla zorluk çekmem degilmi
 
Youtube üzerinden gerekli eğitim videolarına ulaşabilirsiniz.

Siemens programlamayı öğrenirseniz çoğu PLC’de bir bilgi sahibi olursunuz. Ama kullandığınız yazılım dilinin önemi de çok fazla.
Eğer SCL kullanırsanız Beckhoff programlamanız daha basitleşecektir. Ladder programlarsanız, sabit pano mantığında devam edersiniz.
 
Peki bildiğiniz kurs veren bir merkez varmı.
 
Merhabalar,

“Endüstriyel Otomasyon” adlı Youtube kanalını izleyebilir ve oradan getekli S7-1200 bilgisine ulaşabilirsiniz..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst