PLC PROGRAMLAMA(Temel Bilgisi Olanlar)

Katılım
28 Ocak 2013
Mesajlar
199
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar Merhabalar;

Temel elektronik bilgim var. C öğrenmeye çalışıyorum. Daha önce pc kontrollü otomasyon sistemlerinde çalıştım. G-code larla haşır neşir oldum. Servolara harici pozisyonlama falan yaptırabiliyorum. IO konfigürasyonu yapabiliyorum.

Yani temel bilgim var. Fakat daha önce plc ile çalışmadım. Programlama falan diyorlar ama bu programalama nedir ne değildir. Oturup kod mu yazıyosunuz yoksa hazır işletim sisteminin io larını kendinize uyarlayıp birazda arayüzle oynayıp mı kullanıyosunuz?

Yani nedir bu plc programalama? Aşamaları nelerdir? Neler bilmek gerekir? Numeric kontrolden farkı var mıdır? (Bakınız siemens pc based controller ve plc kontroller, burda numeric dediğim ilki.)

Bu sorulara düzgün bi şekilde cevaplandırırsanız sevinirim. Düzgünden kastım resmi bi dille, çünkü sabit olursa çok fazla kişi yararlanabilir diye düşünüyorum.

Hepinize cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. :)

İyi forumlar.. :)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,269
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst