PLC program Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Katılım
4 Ara 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar Bu Mesleğe Daha Yeni Başladım. PLC yi Temel Seviyede Biliyorum. Bir Program Hakkında Takılı Kaldım Bilgim Kısıtlı Olduğu İçin İşin İçinden Çıkamadım. Çikolata Fabrikasındayım, Bir Makinenin Otomasyonunu Yenileyeceğim. Takılı Kaldığım Kısım Şu. Makinede Çikolata Kalıpları Var Ve Her Kalıbı Gören 1 Adet Sensör Ve Tam Çikolata Boşaltılacak Depozitörün Altına Geldiğinde Onu Boşaltım İçin Durduran Sensör Var. Ve Boşaltım Bittiğinde Makine Tekrar ÇAlışıyor Ve Aynı İşlemi Tekrar Yapıyor. Program da Yapamadığım Kısım İse Bazen Kalıplar Olmayabiliyor O Boş Olan Kısım Sensörün Önünden Geçiyor Ve Depozitöre Gelince O Kalıp Olmayan Kısıma Çikolata Basmıyor.1 Seferlik İçin 1 Adet Counter Kullandım Ama Bazen Peş Peşe Kalıpsız Veya Bir Kalıp Bir Kalıpsız Gelebiliyor. Her Kalıpsız Geldiğinde O Boşluğa Depozitörü Nasıl Durdurabilirim.? Yardımınıza Çok İhtiyacım Var.PLC Delta. Teşekkür Ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Mesajınızı fotoğraflarla ve yaptığınız programı paylaşarak desteklerseniz daha kolay yardımcı olunabilir. Malum herkes çikolata fabrikasında çalışmıyor ve nasıl bir makina olduğunu bilemez.
 
Mesajınızı fotoğraflarla ve yaptığınız programı paylaşarak desteklerseniz daha kolay yardımcı olunabilir. Malum herkes çikolata fabrikasında çalışmıyor ve nasıl bir makina olduğunu bilemez.
Öncelikle Konumla İlgilendiğiniz İçin Çok Teşekkür Ederim. Doğru Haklısınız Resim Veya Program Olarak Göstermem Gerekliydi. eklediğim resimde açıklamaya çalıştım.orda gözüken beyaz kalıpların bazıları olmayabiliyor. yani onların yerinde boşluk oluyor. ve sensörden dolum depozitörü arası 4 kalıp mesafesi var. sensör o olmayan kısımı algılayacak ve boşluk depozitörün tam altına geldi zaman o boşluğa çikolata basmaması gerekli çünkü boş bölgeye basarsa heryer pislenir ve bu istenmeyen durum. sadece 1 adet counter ile yaptım ama o sadece 1 tane boşluk için oluyor. kalıplı kalıpsız kalıplı kalıpsız geldiği zaman işe yaramıyor. makinenin ana gövdesinde 1 adet sensör var her kalıp depozitörün tam altına geldiği zaman sensör görüyor ve zinciri durduruyor depozitör çikolatayı bastıktan sonra tekrar hareket alıyor.bu böyle sürüp gidiyor. yapmak istediğim özet olarak boş olan kalıpsız bölümlere kesinlikle çikolata bastırmamak.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_03941.jpg
    DSC_03941.jpg
    98.1 KB · Görüntüleme: 44
Resimden gördüğüm kadarıyla uygulamanızı şu şekilde yapmanız gerekir:
Öncelikle kalıpların ilerlediğini algılayan bir sensörünüz olmalı. Bu bir proximity yada encoder (açısal control gerekiyorsa) olabilir. Programınızda bir zincir(fifo) oluşturacaksınız. Bu zincirin 8 bit olması yeterli görünüyor. Kalıpların her hareketinde bu zinciri de bir bit kaydırın. Zincirin başlangıcına sensör ile kalıp algılıyorsanız 1, algılamıyorsanız 0 yüklersiniz. Kalıp difüzör altına geldiğinde zincirin ilgili bitini denetleyin. Eğer 1 yüklü ise çikolata akmasına izin verin, 0 yüklü ise izin vermeyin.
Bende bundan çok daha hızlı çalışan bir örnek var ama PLC delta değil, clx5000. Yine de fikir verecekse ilgili kısmı paylaşırım. Özelden telefonunuzu verirseniz daha ayrıntılı konuşabiliriz.
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst