PLC programı sayıcı değeri

Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
resimdeki programda sayici degeri yukselirken verdigim set degerinin ustune ciktiginda Y0 cikisi aktif oluyor ama dec komutuyla saydigi sayiyi dusurdumde Y0 pasif olmuyor sadece resetleyince pasif oluyor deger dustugundede pasif olsun istiyorum yardimci olurmusunuz
20190403_204605.jpeg
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Resimden çok karanlık çıkmış pek birşey görünmüyor ama görebildiğim kadarıyla C0 sayıcısının kapalı kontağını kullanmışsınız. Bu durumda C0 sayıcı değeri D2000 adresindeki değerden küçük olduğu için çıkış vermesi gayet normal.

En önemlisi CNT , INC , DEC gibi artımlı komutların önüne mutlaka düşenkenar yada yükselenkenar komutu kullanın yoksa düzgün bir sayma yapamazsınız.
 
dusen kenar yukselen kenar var kapali olmasi degil konu sayici kapaliyiyi verilen set degerini gecince aciyor buraya kadar normal ama degeri dusurmeye basladigimda sayici pasif olup kapaliyi eski konumuna getirmiyor sadece resetleyince oluyor tesekkur ederim
 
Help dosyasına baktığımda sayma işlemi tamamlandıktan sonra sayıcı set değerine ulaştıktan sonra resetlenmeden kontaklarının yada sayma değerinin değişmeyeceği belirtilmiş zaten.

Help dosyasına göre yaşadığınız durum gayet normal. Bu durumda sizin yapmanız gereken C0 sayıcısı 16 bitlik bir sayıcı olduğundan D2000 yerine maksimum 32767 yazarak karşılaştırma kontağı ile çıkış işlemlerinizi yaptırmalısınız.

11.jpg
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst