PLC lerde Takometre Uygulaması

byforward

Üye
Katılım
15 Ara 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
45
Selamlar. Plc de, taşıyıcı bir bandın 1 dakikada kaç cm(cm/dk), veya kaç metre(m/dk) ilerlediğini kısaca nasıl hesaplarız? 100 pulse lik bir encoder kullanılıyor. Delta plc de bir counter ve 5 sn. lik bir timer kullanarak, 5 sn. boyunca counter a gelen pulse sayısını MUL, DİV fonksiyonlarıyla işleyip ekrana taşıyorum. (gerçek mesafeye eşitliyorum). Her 5 sn. sonunda counteri resetliyorum. Haliyle; bant hızına müdahale edildiği durumlarda, 5 sn. boyunca counter a gelen pulse sayısı değiştiği için, ekrana taşıdığım hızım da değişiyor. Takometre konusunda DELTA plc de daha pratik uygulama yapan arkadaşım oldu mu? Şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Plc lerde, taşıyıcı bir bandın, 1 dakikada katettiği mesafeyi cm/dk. veya m/dk. cinsinden hesaplamanın en pratik yolu nedir? Bu uygulamayı Delta plc de, bir counter ve 5 sn.lik bir timer kullanarak yapıyorum. Band sistemine bağlı 100 pulse lik bir encoder mevcut. Timer her 5 sn.de bir kendini ve counteri resetliyor. 5 sn boyunca counter a gelen pulse sayısını MUL,DİV vb. ile işleyip gerçek katedilen mesafeye eşitlemeye çalışıyorum. Çalıştığı esnada, band hızına yapılacak bir müdahalede, 5 sn. boyunca counter a gelen pulse sayısı da değiştiği için, görünen band hızım da değişmiş oluyor.
Takometre konusunda daha pratik ve daha kararlı bir uygulama yapan arkadaşım oldu mu? Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
her pulste bandın nekadar ilerlediğini hesapla
1 saniyedeki (puls sayısı x 1puls mesafesi) senin saniye deki hızın olur
 
Son düzenleme:
üstad bende daha yeni konu açtım. senin projene benzer bi uygulama ancak ben PLc de yeni olduğum için ekrana nasıl taşıyacağımı bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misin? veya önerebileceğin bi kaynak var mı? teşekkür ederim.
 
çoğu plc de hız ölçme komutu olur. gelen palsin frekansını ölçer. hıza göre buradan elde ettiğin değeri istediğin birime dönüştürerek kullanabilirsin. böylece anlık hızı ölçebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst