PLC lerde Shift Register tekniğini nerelerde kullanıyorsunuz?

Overshot

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
115
Puanları
1
Yaş
39
PLC lerde Shift Register tekniğini hangi uygulamalarda kullanıyorsunuz, örnekle açıklayabilir misiniz? Teşekkürler...

Shift Register hk. bilgi: Shift register - Wikipedia, the free encyclopedia
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
kardesım shıft regıster kaydırmalı kayderdıcılerdır ornegın swap yer degıstır tabı kaydırma degıl ama yer degıstırme yanı bır komuttan dıger komut En bılgısını veya ın bılgısını tasımak. örnegın plc tarıhı 2010 09 09 22:30 salı ayarlanacak burda rea_rtc koyarsın zamanı okursun mov_b komutlarını kullanırsın yanı 2010 tarıhını gırersın sonra bır alt komuta gecersın 09 gırersın bır alta eylulu gırersın ıste kaydıra kaydıra tabı burda tasıma yapılıyor ayrı mesele.
 
Evet benimde merak ettiğim bir kounydu. Osman bu kullandığın yeri biraz daha açıklarmısın ?
Daha başka kullanım alanları var mı ?
 
uffuk arkadaşım ben bir uygulamada kullanmıştım. 2 tip shift register vardır. Bunlar sağa kaydırmalı ve sola kaydırmalı shift registerlardır. Plc modellerine göre değişmekle birlikte kontrol girişine göre 16 veya 32 bitlik bir bilginin içindeki bitler sağa veya sola olmak üzere teker teker veya kaç bayt lık alan kaydırcaksan datayı sağa veya sola kaydırır. Kayan bitlerin veya bayt ların yerine seçimine göre 0 veya 1 bitleri atanır. Bunu bir aktarma kelimesinin içine atarsan mesela WR0-WR10 arası ilgili bir tetiklemeye göre ilgili bit 1 sağa kayınca sırasıyla R0 dahili girişi on sonra r1 dahili girişi 1 yani on olur. Başta seçimine göre kayan yeri 0 bitiyle doldurmayı seçersen R0 kaydıktan sonra off yani 0 olur. kayan yeri 1 bitiyle doldurmayı seçersen R0 kaydıktan sonra on yani 1 olur. Bu böyle 10 a kadar devam eder. İşlem sonuna döngü koyarsan döngüsel olarak devam eder. Bu uygulamadan başka geçici olrak hafıza tutulma işlerinde , adres aktarmalarda kullanılır.
 
ben shift register komumutunu led animasyonlarında kullanıdım. plc çıkışlarına bağlı ledleri word of bit lere bağladım. karaşimşek teki kayan ışık animasyonu gibi işleri teksatırda halledebiliyorsunuz.
 
örnek olarak verirmisiniz hocam? ben bıraz zaman harcadım. ama tam anlamıyla yapamadımm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst