PLC kursları ile ilgili bir soru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

martimge

Üye
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
68
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba.Siemens "siemensakademi" isminde bir eğitim oluşumuı kurduğunu daha yeni öğrendim.Ben okulda aldığımız plc derslerini takip etmek dışında bir işte plc ile ilgili çalışmadım.Sorular,problemler olduğunda onların çözümü için ladder diyagramı,stl formatı ile çözüm yazmayı çok karmaşık olmayan sorular dışında biliyorum.Şu an iş arıyorum ve bu konuda çalışmak istiyorum.Bu kursları tavsiye eder misiniz bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler..
 
Arkadaşım,dediğin kurslara ben de baktım daha önce,çeşit çeşit ve seviyelere ayrılmış şekilde,tek tek alsan olmaz,hepsini almaya kalktığımızda çok yüksek bir mebla çıkıyor ortaya,bilmiyorum değer mi yani.
 
roboelektronik senin durumun nedir plc konusunda.ben bu konuda birşeyler yapmak istiyorum lakin tecrübe yok.belki bu kursta pratik ve daha detaylı birşeyler öğrenebilirim diye düşünüyorum.tecrübe olmayınca kimse işte vermiyor.napıcam çözemedim.
 
Siemens PLC için yazıyorum.

Türkiye'de bu eğitimi veren bir sürü firma var ama benim "gördüğüm kadarıyla" iki firma ciddi anlamda bu işi yapabiliyor. Birincisi Siemens ama cihazları gibi eğitimide çok maliyetli. Ayrıca Siemens temelden öğrenmek adına pek faydası olmaz. Daha çok ileri seviyeye hitap ediyor.

İkincisi Entek Eğitim kurumları. Ben Entek in eğitim merkezlerine gitmedim bu konuda bilgi sahibi değilim ama onlar fabrikaya gelmişlerdi adamlar her kişi için birer tane PLC getirmişler. Gerçek PLC ile eğitim veriyorlar. Maliyetininde siemense göre ucuz olacağını düşünüyorum. Öğretmenleri çok iyi sorduğunuz sorulara cevap alabiliyorsunuz. Ayrıca hiç bilmeyen biri bu eğitimle PLC temelini öğrenebilir. Ama bildiğiniz gibi onlar temelini atıyorlar siz geliştiriyorsunuz.
 
Bence genelde insanlar kendilerini öğreniyorlar bir türlü,benim gördüğüm,biz en azından yani,fabrikada falan görüyosun,bilenlere biraz soruyosun,kendin karıştırıyorsun,en azından bir temel oluşuyor,ben plc lerden ziyade akıllı röleler daha çok ilgimi çekiyor,onlar da bir nevi plc sayılır zaten ama çok yaygın değil yaygın olması için bir engeli yok,maliyeti daha ucuz hem de,kullanma oranı da düşük olunca plc ye göre,daha çok ilgimi çekiyor.Kullanım oranı gittikçe artıyor zaten.
 
Evet aslında en temelden başlamak gerekirse yaklaşık olarak 200 YTL civarına LOGO ve PC kablosu alınabilir. Bu PLC nin en temelidir ve kullanımı ve öğrenmesi çok kolaydır. Hemde şaşılacak şeyler yapabilir. PLC nin birçok fonksiyonunu içerir. Detaylı bilgi için LOGO adlı başlığa bakınız.
 
Çoğu bildiğimiz plc'ler gibi,logo'da cihaza gerek de kalmamaktadır,similasyonu var zaten,sanki cihaz varmış gibi,yaptığımız programın uygulamasını da görmüş oluyoruz.
 
Evet ama similasyon bir yere kadar ben kendimden biliyorum bir süre sonra gerçek bişiler yapmak istiyorsunuz bu da dolaylı yoldan size cihaz alımına patlıyor.
 
Analog devrelerde mi özellikle,yoksa digital devreler için de mi diyorsunuz,ne gibi örnekler için cihaza gerek kalabilir?
 
Herhangi bir uygulamaya bakılmadan cihaza ihtiyaç duyulabiliyor. Yani similasyon yapıyorsunuz ama mekanik hareketleri görmüyorsunuz ya işte size bu bir dönemden sonra bıkkınlık vermeye başlıyor. Sonradan bir otomasyon mağazasının önünden geçerken elinizde LOGO setiyle dışarı çıkarken buluyorsunuz kendinizi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,827
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst