PLC Kullanmadan Bağımlı Çalışan Sistem Uygulaması

Tosik28

Üye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
70
Puanları
1
Sevgili Arkadaşlar. Bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Elimde bir blower ve bir vibrasyon kartı var. Ben PLC veya başka bir haberleşme protokolü kullanmak istemiyorum. Blower çalıştıktan 10 sn sonra vibrasyon çalışacak, blower durmadan 10 sn önce vibrasyon duracak. Ben sadece blower ın çalışma süresini ayarlayabileceğim. Bu devreyi nasıl kurabilirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
vibrasyon kartı kullanmam lazım. İki zaman rölesi kullandığımız zaman çalıştırma işlemi istediğimiz gibi ancak sistemi istediğimiz şekilde durduramıyoruz.
 
Hocam uğraşmayın. Zaman rölesi fiyatına bir tane siemens logo ya da benzeri birşey alın. Üzerindeki ekranından programlayabilirsiniz de. Bence en basit çözüm budur.
 
Bu ufak bi sistem olsa dediğiniz doğru. Ancak büyük bir sistemin içinde bu çalışma. Koca sistemi kurarken plc kullanmadık. Şimdi de kullanmak istemememizin sebebi bu.
 
Ama zaman röleleri ile çok karmaşık olur ve belki de aynı parayı ödersiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst